ПРАВИ КК Црвена звезда се поново такмичи! Само...

УППР је окончан годину раније, па ће црвено-бели следеће сезоне наступати под матичним именом.

Кошарка 09.07.2015 | 15:20
ПРАВИ КК Црвена звезда се поново такмичи! Само...

Сарадња КК Црвена звезда и бившег ФМП Железника у досадашњој форми је окончана!

Правни субјект Црвена звезда Београд (са актуелним спонзорским презименом "Телеком") више неће бити такмичарски активан , а спортску функцију организације поново ће преузети матични клуб, са само једном адресом - Мали Калемегдан 2.

Та одлука донесена је на Скупштини Црвене звезде у клупским просторијама, којом је званично окончан Унапред припремљени план организације (УППР), усвојен 4. јула 2012. Усвајањем УППР-а, пре тачно три године званично је био обустављен стечај клуба.

У складу са тим актом, клуб је од успостављања сарадње са ФМП измиривао обавезе према повериоцима, бившим играчима, функционерима и држави, као и са повериоцима са којима је имао судске спорове и којима је исплаћивао дуговања у судски предвиђеним процентима.

Дакле, на дан 8. јула, отклоњене су обавезе које су пре четири године спречавале Црвену звезду да се такмичи и активно функционише. Време је за нови, самостални старт Звезде, на чијем ће челу остати актуелни председник Небојша Човић.

Првобитни рок за окончање УППР-а био је 2016, о чему је Човић и раније говорио, али су у Звезди очигледно уложили додатни напор и скратили тај период за годину.

У недавно завршеној сезони, Црвена звезда је проживела најтрофејнију такмичарску годину у историји. У њене витрине (као што је, такође, прописано споразумом о сарадњи два клуба) унети су трофеји АБА лиге, Купа Кораћа и Суперлиге Србије, а у четвртак ће сазнати имена ривала у Евролиги 2015/16.

Дакле, Звезда ће се у Евролиги следеће сезоне борити под матичним именом.

Само....Нико не спомиње где је нестао онај огромни дуг, због којег је Звезда била ''замрзнута'' и наступала под ''скоро па истим именом'', под патронатом ФМП-а?!

Коментари / 0

Оставите коментар