PRAVI KK Crvena zvezda se ponovo takmiči! Samo...

UPPR je okončan godinu ranije, pa će crveno-beli sledeće sezone nastupati pod matičnim imenom.

Košarka 09.07.2015 | 15:20
PRAVI KK Crvena zvezda se ponovo takmiči! Samo...

Saradnja KK Crvena zvezda i bivšeg FMP Železnika u dosadašnjoj formi je okončana!

Pravni subjekt Crvena zvezda Beograd (sa aktuelnim sponzorskim prezimenom "Telekom") više neće biti takmičarski aktivan , a sportsku funkciju organizacije ponovo će preuzeti matični klub, sa samo jednom adresom - Mali Kalemegdan 2.

Ta odluka donesena je na Skupštini Crvene zvezde u klupskim prostorijama, kojom je zvanično okončan Unapred pripremljeni plan organizacije (UPPR), usvojen 4. jula 2012. Usvajanjem UPPR-a, pre tačno tri godine zvanično je bio obustavljen stečaj kluba.

U skladu sa tim aktom, klub je od uspostavljanja saradnje sa FMP izmirivao obaveze prema poveriocima, bivšim igračima, funkcionerima i državi, kao i sa poveriocima sa kojima je imao sudske sporove i kojima je isplaćivao dugovanja u sudski predviđenim procentima.

Dakle, na dan 8. jula, otklonjene su obaveze koje su pre četiri godine sprečavale Crvenu zvezdu da se takmiči i aktivno funkcioniše. Vreme je za novi, samostalni start Zvezde, na čijem će čelu ostati aktuelni predsednik Nebojša Čović.

Prvobitni rok za okončanje UPPR-a bio je 2016, o čemu je Čović i ranije govorio, ali su u Zvezdi očigledno uložili dodatni napor i skratili taj period za godinu.

U nedavno završenoj sezoni, Crvena zvezda je proživela najtrofejniju takmičarsku godinu u istoriji. U njene vitrine (kao što je, takođe, propisano sporazumom o saradnji dva kluba) uneti su trofeji ABA lige, Kupa Koraća i Superlige Srbije, a u četvrtak će saznati imena rivala u Evroligi 2015/16.

Dakle, Zvezda će se u Evroligi sledeće sezone boriti pod matičnim imenom.

Samo....Niko ne spominje gde je nestao onaj ogromni dug, zbog kojeg je Zvezda bila ''zamrznuta'' i nastupala pod ''skoro pa istim imenom'', pod patronatom FMP-a?!

Komentari / 0

Ostavite komentar