Парк је наш: "Министар да поднесе оставку"

Након што је објављена вијест да је данас Управни одбор М:тела на сједници у Београду донио коначну одлуку да се неће уселити у пословну зграду коју је у Бањалуци направила фирма „Гранд траде“ Миле Радишића, активисти/киње ГИ Парк је наш, познати и као шетачи/це имају разлога да буду задовољни.

Република Српска 08.07.2015 | 20:05
Парк је наш: "Министар да поднесе оставку"

Протести против изградње овог објекта који су почели крајем маја 2012. године трајали су мјесецима а шетачи/це су указивали на низ неправилности и незаконитости у раду надлежних органа, везаних за изградњу овог стамбено пословног објекта.

На жалост, сви напори које смо тада улагали чинили су се узалудним, парк је нестао, мјесто њега је никло бетонско здање а тадашњи Градоначелник Драгољуб Давидовић и министрица Сребренка Голић тврдили су да је "све по закону".

Да све ипак није било по закону, први пут нам је званично потврдио суд, када је Милета Радишића, власника фирме "Гранд траде" која је власник спорног објекта и земљишта, осудио на три године затвора. Радишићев бијег у Србију само је потврдио оно на шта смо одавно указивали, да се ради о криминалу који сеже до самог Предсједника РС Милорада Додика.

Трећу годишњицу протеста обиљежили смо питањем Предсједнику Додику "Куме, гдје је Миле Радишић?", јасном поруком да нисмо нестали и да тражимо и даље одговоре.

Реговали смо и на изградњу приступног пута који није предвиђен регулационим планом, што нам је Градоначелник Слободан Гаврановић путем медија потврдио.

Поштом смо послали писма свим члановима Управног одбора, њих седам, заједно са предсједником УО Телеком Србија, Миланом Божићем а Отвореним писмом данас се обратили директору М:тел Републике Српске Горану Влаовићу.

Стога нас посебно радује што је УО М:тела, на основу извјештаја независног стручног консултанта, оцијенио да је утврђено низ пропуста у изградњи и добијању потребне документације за пословну зграду коју је М:тел требао да узме под вишегодишњи закуп, вриједности десетине милиона марака, констатовао да нису испуњене одредбе Уговора о закупу пословног простора између компаније М:тел и фирме „Гранд траде“, те донио одлуку по којој је овај уговор са 30.06.2015. године престао да важи.

Ово је заиста велика побједа за нас шетаче/це али и почетак нове борбе. Ми нећемо одустати, то треба да знају Драгољуб Давидовић, Слободан Гаврановић и Сребренка Голић. Тражићемо да се покрене питање одговорности наведених од стране тужилаштва. Тражићемо да Народна скупштина Републике Српске покрене питање разрјешења дужности Министра унутрашњих послова Драгана Лукача због очигледних пропуста при привођењу Милета Радишића на одслужење затворске казне и нерасписивања међународне потјернице за Радишићем.

Тражићемо и политичку одговорност Предсједника РС Милорада Додика.

Данашња одлука УО М:тела показала је да грађански активизам има много више утицаја на политику од млаке и млитаве опозиције којој поручујемо да је вријеме да се коначно укључи у политички живот Републике Српске, те да су активности ријетких појединаца, којима се овим путем захваљујемо, недовољне како би се нешто промијенило, ако је промјена дио назива коалиције коју је формирала опозиција.

Сопштење за јавност
Активисти/це Грађанске иницијативе Парк је наш!

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ја бих

08.07.2015 18:10

Поднио оставку кад бих смио јбг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владислав Г.

08.07.2015 18:13

Господо скидам капу за активности.Ова аздаја од позиције и ове бабетине од опозиције не могу овај народ спасти оците биједе.Ви сте васим протестом показали да има наде.Цеститам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дсп

08.07.2015 18:31

Отказан угувор ради зграде МГ Минда.Јаци Тегелтија од Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.07.2015 18:54

Браво! У праву си скроз!!! Скрбиц и Тегелтија су нови тал! Леми им слузи само као лутка, да скреце пазњу са њих двојице!

Name

Француз

08.07.2015 18:32

Свака част за саопштење. Нема шта ни додати ни одузети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

08.07.2015 18:53

Активисти и активисткиње "Парк је наш", ви требате озбиљно размишљати о оснивању политичке странке. Овом простору треба бар једна таква странка. Опозиција је млака и никаква. Дјелујући тако, ви ћете изгањати НЕКЕ ствари, али да би довели у ред СВЕ ствари морате ући у политику и узети власт. Тек кад узмете власт у своје руке, онда можете похапсити све те криминалце и успоставити ред и поредак. Поштовање и поздрав од мене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

алибаба

08.07.2015 19:08

Министар сад мозе мирно да спава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.ЛУКА

08.07.2015 19:11

ЈОШ САМО РЕЦИТЕ КО ВАС ПЛАЋА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајкицка

08.07.2015 19:52

Плаца их биро за незапослене.

Name

зоро

08.07.2015 20:11

А ко тебе плаца миле радисиц бице

Name

Ја

09.07.2015 12:08

Тегелтија!

Name

Од смијања Рајко

08.07.2015 19:26

Немојте да страјком прекинете пресЕДников продузени викенд,мозе да вас тузи за дусевну бол.Збиљу на страну али да нас је висе са паролама против ових српских укопника било би нам некад боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.07.2015 20:43

Неку вече испред кафица Маxим на Старчевици Вулић паркирао мотор насред тротуара, а буни се кад нејму недају прилазни пут. Искрено Миле Радишић је лопина обер без премца, али и овај је диловчина нека тешка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

08.07.2015 21:14

Градња зграде је почела и завршила криминалом.Све актере градње,од сумњивог новца којим је грађена,сумњивих дозвола које су издаване на криминалан начин.отимачине приватне земље госп.Вулића,Бјега лоповчине Радишића,господе гоји су му омогућили да побјегне/ Додик и Лукач/треба похапсити и праведно осудити на тешке робије.Зграду или срушити или дати АКТИВИСКИЊАМА на управљање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда овдје не станује

09.07.2015 19:48

Колико неправде је на насим просторима, а једна група маргиналаца слави несто као своју побједу. Објекат је прелијеп и не брините се наци це се неко ко це га узети у закуп. Брините се својих 40-50 квадрата. Јесте ли платили струју, телефон, воду ... Јесте ли платили порез за 2015. као сто сви градјани плацају?