Памела писала Путину: Заштите китове!

Звезда "Чувара плаже", Памела Андерсон, написала је отворено писмо Владимиру Путину, молећи га да искористи своју моћ коју има над руским водама и да блокира пролаз теретног брода који носи 1.700 тона меса кита перајара у Јапан.

Свијет 08.07.2015 | 18:31
Памела писала Путину: Заштите китове!

У писму које му је упутила она пише о њиховој "заједничкој љубави према животињама и дубоком поштовању природе". Зато сматра да би Путин требало да заустави овај "илегални" брод који се са Исланда упутио у Јапан.

Он наводно пролази и руским водама, а избећи ће пролаз кроз Суецки и Панамски канал због интернационалних закона и логистичких рестрикција везаних за месо китова.

Глумица се нада да ће председник Русије зауставити брод који је тренутно у пристаништу у Норвешкој.

- Председниче Путин, ви можете да зауставите овај илегални брод тако што ћете му забранити да пренесе месо угроженог кита перајара кроз руске воде до Јапана. Ваша одлука може да стави тачку на беспортребно касапљење ових угрожених китова - написала је Памела у писму.

У Исланду је ловљење китова дозвољено, али је строго прописано колико сме да се улови. Дозвољено је уловити 30 китова усана и девет китова перајара током годину дана.

Према најновијим проценама, у водама Исланда има око 43.600 китова усана и 25.800 китова перајара.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

КС

08.07.2015 16:39

Ко о цему:Памела о киту

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.07.2015 17:28

Браво Памела...обратила си се цару над царевима...једином човјеку који може да направи нешто добро на овој планети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.07.2015 20:33

Ова баба се упуцава Путину није он луд

ОДГОВОРИТЕ