Шта ће бити са Болницом Источно Сарајево?

Радници Болнице Источно Сарајево настављају са получасовним протестима. О својим захтјевима и стању у Болници писмено су упознали представнике републичке и локалне власти,али мало ко се удостојио и да им одговори.

Република Српска 08.07.2015 | 20:40
Шта ће бити са Болницом Источно Сарајево?

Предсједник Републике Српске и премијерка не одговарају на апеле радника,а министар здравља боље да није одговорио јер је само изазвао додатни револт оптужујићи их да се окупљају због финансијских,локал-патриотских и политичких интереса појединаца.

Радници поручују да министар наставља са игнорисањем стварних разлога протеста и чињеница.

,,Чињеница је да су плате исплаћене прошле године захваљујући кредитима које сада враћамо.То значи да ми нисмо исплаћени за рад који смо обавили него сами себи финансирамо плате.Министар пише како установа добро функционише а како она функционише то знамо само ми и пацијенти.Ми немамо чиме да радимо и на тај начин се практично занемарују права пацијената на пристојну здравствену заштиту'',каже Споменка Јањић предсједник Главног одбора струковног Синдиката доктора медицине Републике Српске.

Незадовољни радници Болнице истичу да се не баве политиком,али политика није тражење услова за рад и нове болнице.

Ријечима министра да Болница Источно Сарајево неће бити угашена,након његовог одговора на њихово писмо,још мање вјерују.

,,Он сада спомиње доградњу Болнице из кредитне линије.О томе раније није било ријечи.Постоји студија изводљивости за изградњу потпуно нових болница у Добоју и Источном Сарајеву.Причом о доградњи болнице министар признаје да од нове болнице нема ништа'',истиче Јањић.

Радници су писмо упутили у представницима Града Источно Сарајево и градских општина,који их подржавају у захтјевима да сви у Српској имају иста права.

,,Ми као корисници услуга ове устаниве желимо иста права као пацијетну у другим дијеловина Републике Српске,а и радници Болнице морају имати иста права као остали запослени у здравству Републике Српске'',каже наченик општине Источна Илиџа Предраг Ковач.

Подршку радницима у борби за зарађене плате,доприносе,услове рада и очување Болнице Источно Сарајево дају сви здравствени радници у Српској,тврди предсједник Уније синдиката здравствених радника Српске Миодраг Фемић.

Фемић је огорчен и што се новинарима не дозвољава улазак у круг болнице.

,,Имам право да сумњам да се на овај начин,када се новинарима не дозвољава улазак,сакрива истина о томе шта се дешава у Болници,односно шта се све ради и које проблеме имају запослени у овој Болници'',истиче Фемић.

Он сматра да је срамотно што је доктор Споменка Јањић због синдикалне борбе смијењена са мјеста шефа Одјељења микробиологије,те најављује и кривичну пријаву против одговорних.

(БН ТВ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ј

08.07.2015 18:40

А шта ће болница ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

08.07.2015 18:56

Истрајте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помисао

08.07.2015 19:04

Кога то интересује???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.07.2015 19:12

Гдје вам је Гицко Клосарац, гласали сте за њега а сад бјези од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.07.2015 19:15

Вероватно остаје на истом месту,док се не уруши,ако се не направи нова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

08.07.2015 22:10

Нек људима исплате плату да се не вуку висе по тв у,како не досаде министру и влади!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

09.07.2015 04:21

Пуно политике па Ковач за 12 год колико је начелник са опстином подстанар у затвору кула а болница... Лично је крив Додик и његова братија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

09.07.2015 04:57

Просетајте мало до Клосарца, ту вам је близу у луксузној викендици, па видите за кога сте гласали а сад неце ни да вам додје, ни да вам се јави, а није излазио из Касиндола пред изборе кад су му требали гласови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

секица

09.07.2015 11:02

Док Дуско Елез не постане сеф пулмологије нецете добити то сто тразити. А мозда и директор. Ни то није лоса идеја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЛА

09.07.2015 13:15

Кад видим поједине коментаре смуци ми се заиста откуд вама ко је за кога гласо,свако има право да се бори за своја права па и радници било које установе ово сто се ради у истоцном сарајеву је срамотно заиста .Сам сам свједок једна сестра /36 болесника и увјек насмијана колико год исцрпљена лица била залосно све висе вјерујем да овај министар са вд Тодоровицем покусава на томе добити несто да се стиди и политика и све тебе сам Тодоровицу гледо у првим редовима кад је било против Славка Здрала багро једна сви сте исти зали бозе овакву ситуацију и поједине раднике ове болнице ово сто се ради је цисто изивљавање над особљем на интерном одјелу вам једна сестра ради на 25/24 својим сам оцима гледо како пацијента озивљава док дозива дезурног који је не цује јер је на другом одјелу излази из собе и псују је гдје до сад јер једну пацијентицу боли глава а она никаква не мозе сама РАЗАПНИТЕ ИХ ПА СЕ ЗАДОВОЉИТЕ ФУЈЈЈ.....На плуцно ради вам једна сестра на 36 болесника срамота ста урадисте а биро пун и опет вас виска какав сте руководилац ГАДИС МИ СЕ ТОДОРОВИЦУ ФУЈЈ СМАКНИ СЕ САМ ВЕЦ ДА ПОМОГНЕМО НАРОДА И МИ СА ЊИМА ЗА ДОБРОБИТ НАС....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кВа

09.07.2015 19:25

Хммм....а горе се вец пријети људима уз сталне покусаје завадјања људи који би мозда несто и уцинили или барем покусали....овај тодоровиц то ради без имало устезања. Далеко це он догурати слусајуци појединце...зна он које. Нека се не цуди данас-сутра кад не буде то сто јесте...кад сви пљуну за њим и окрену главу. Није лако бити руководилац у данасње вријеме али се не мора бити лазац и петљанац и то ноторни. У данасње вријеме људи на позицијама лазу....и могу их разумјети јер једноставно хоце да ствари мало боља изгледају али какве његове лази само био свједоком....е то је вец како оно љекари казу патологија. А пар младјих љекара...који по ономе сто знам врло коректно раде свој посао...убија(ју) у појам и покусавају да их отјерају док пар манипулатора "харају", спинују и глуме моцнике а при том о свему висе воде рацуна него о послу. Али проци це поплава и оно сто је испливало (а знамо ста исплива) це пасти на дно. А овим горе...па мајку му не будите п...е него реците људима ста и како хоцете (са стране гледајуци изгледа као да хоцете да је затворите)...ионако смо сви висе измрцварени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пулмологија

09.07.2015 19:54

Дуско Елез за директора

ОДГОВОРИТЕ
Name

кВа

10.07.2015 07:29

Дневна доза....домагоја, краља, пулмологије, секице и висе и не знам којег све имена на коментарима...а сам себе предлагати...мудро нема ста! Обзиром гдје зивимо...не би ме зацудило нимало да то тако и иде. лудило...

Name

Плуцно Болница Касиндо

10.07.2015 15:50

Дуско Елез за замјеника директора. Он це направити боље сутра за болницу Касиндо. Он је способан за реформе. Сви за Дуска!!!

ОДГОВОРИТЕ