Вимблдон: Мари на Роџера у полуфиналу!

Енди Мареј пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је са 6:4, 7:5, 6:4 победио Васека Поспишила. Мари заказао нови окршај са Федерером, Поспишил немоћан у четвртфиналу Вимблдона. Интересантно, на данашњи дан пре две године, Мари је у финалу Вимблдона савладао Новака Ђоковића и постао први британски освајач престижног турнира још од 1936. године.

Тенис 08.07.2015 | 18:20
Вимблдон: Мари на Роџера у полуфиналу!

Велика Британија поново је на ногама, пошто се Енди Мари још једном пласирао у полуфинале Вимблдона. И то како – убедљивом победом над канадским тенисером Васеком Поспишилом са 6:4, 7:5, 6:4.

Мари је, очекивано, добио прилику да игра на Централном терену вимблдонског комплекса, а овај дуел трајао је два сата и 11 минута.

Поспишил, тренутно 56. играч на светској ранг листи, у више наврата је натерао миљеника домаће публике да се помучи како би дошао до важних поена.

Пресудило је, ипак искуство, али и боље расположење Марија који је у неколико наврата заиста добрим потезима подизао срећну вимблдонску публику на ноге, међу којом је био и бивши капитен фудбалске репрезентације Енглеске Дејвид Бекам.

Интересантно, на данашњи дан пре две године, Мари је у финалу Вимблдона савладао Новака Ђоковића и постао први британски освајач престижног турнира још од 1936. године.

Сада Марија чека много тежа препрека у полуфиналу, пошто ће му ривал бити некада најбољи играч света Швајцарац Роџер Федерер.

Њих двојица до сада су се састајал 23 пута, Федерер води са 12:11 у победама, а последњи пут на Вимблдону су играли у финалу 2012, када је славио Швајцарац.

Коментари / 0

Оставите коментар