Vimbldon: Mari na Rodžera u polufinalu!

Endi Marej plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je sa 6:4, 7:5, 6:4 pobedio Vaseka Pospišila. Mari zakazao novi okršaj sa Federerom, Pospišil nemoćan u četvrtfinalu Vimbldona. Interesantno, na današnji dan pre dve godine, Mari je u finalu Vimbldona savladao Novaka Đokovića i postao prvi britanski osvajač prestižnog turnira još od 1936. godine.

Tenis 08.07.2015 | 18:20
Vimbldon: Mari na Rodžera u polufinalu!

Velika Britanija ponovo je na nogama, pošto se Endi Mari još jednom plasirao u polufinale Vimbldona. I to kako – ubedljivom pobedom nad kanadskim teniserom Vasekom Pospišilom sa 6:4, 7:5, 6:4.

Mari je, očekivano, dobio priliku da igra na Centralnom terenu vimbldonskog kompleksa, a ovaj duel trajao je dva sata i 11 minuta.

Pospišil, trenutno 56. igrač na svetskoj rang listi, u više navrata je naterao miljenika domaće publike da se pomuči kako bi došao do važnih poena.

Presudilo je, ipak iskustvo, ali i bolje raspoloženje Marija koji je u nekoliko navrata zaista dobrim potezima podizao srećnu vimbldonsku publiku na noge, među kojom je bio i bivši kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Dejvid Bekam.

Interesantno, na današnji dan pre dve godine, Mari je u finalu Vimbldona savladao Novaka Đokovića i postao prvi britanski osvajač prestižnog turnira još od 1936. godine.

Sada Marija čeka mnogo teža prepreka u polufinalu, pošto će mu rival biti nekada najbolji igrač sveta Švajcarac Rodžer Federer.

Njih dvojica do sada su se sastajal 23 puta, Federer vodi sa 12:11 u pobedama, a poslednji put na Vimbldonu su igrali u finalu 2012, kada je slavio Švajcarac.

Komentari / 0

Ostavite komentar