Икер Касиљас отишао из Реала послије 25 година!

Аплауз за једног од највећих: 725 утакмица у Реалу, 162 у репрезентацији Шпаније, "безброј" трофеја и нови изазов у каријери, у 35. години.

Фудбал 09.07.2015 | 11:00
Икер Касиљас отишао из Реала послије 25 година!

Тачно 25 година након што је, као дечак, дошао у Мадрид из оближњег Мостолеса и уписао се у Фудбалску академију славног Реала, дугогодишњи капитен најтрофејнијег клуба Европе одлучио је да оде.

У 35. години живота, четврт века пре првог уласка на "Сантијаго Бернабеу", а тачно 15 година од дебија за први тим Реал Мадрида, легендарни Икер Касиљас прешао је у Порто, где ће у комшијској Португалији завршити величанствену каријеру.

Попут Стивена Џерарда, који је одласком из Ливерпула искључио себе из "лиге фудбалских џентлемена" овог лета, исто је урадио и Касиљас, а отварајући простор за Кристијана Роналда то је не тако давно морао да уради и највећи од свих Реалових синова, Раул Гонзалес.

Шпанска "Марка" објавила је да ће у току дана бити званично потврђена ова информација да ће Реал, за разлику од растанка са Раулом и пре тога Фернандом Јером, овог пута на ваљан начин испратити голмана којег су поједини људи из клуба, преко својих пријатеља у медијима, мање-више успешно терали две године и на крају издејствовали његов трансфер.

Требало би у клубу да га замени млади и талентовани шпански чувар мреже Давид Де Хеа, који је прошле недеље усликан како са десетак кофера путује из Манчестера у Мадрид, што су многи разумели као – селидбу, а не долазак на викенд или кратки одмор.

Касиљас из Реала одлази са 725 наступа у култном дресу и још 162 утакмице у репрезентацији Шпаније. Шта је освојио? Хух... Био је првак света и два пута првак Европе са Шпанијом, са Реалом три пута је освајао Лигу шампиона и два пута Суперкуп Европе, једном је клупски првак света био у ери Интернационалног купа, једном у доба ФИФА светског првенства за клубове, пет пута освојио је Примеру, два пута Куп краља и четири пута Суперкуп Шпаније.

Аплауз!

Коментари / 0

Оставите коментар