Iker Kasiljas otišao iz Reala poslije 25 godina!

Aplauz za jednog od najvećih: 725 utakmica u Realu, 162 u reprezentaciji Španije, "bezbroj" trofeja i novi izazov u karijeri, u 35. godini.

Fudbal 09.07.2015 | 11:00
Iker Kasiljas otišao iz Reala poslije 25 godina!

Tačno 25 godina nakon što je, kao dečak, došao u Madrid iz obližnjeg Mostolesa i upisao se u Fudbalsku akademiju slavnog Reala, dugogodišnji kapiten najtrofejnijeg kluba Evrope odlučio je da ode.

U 35. godini života, četvrt veka pre prvog ulaska na "Santijago Bernabeu", a tačno 15 godina od debija za prvi tim Real Madrida, legendarni Iker Kasiljas prešao je u Porto, gde će u komšijskoj Portugaliji završiti veličanstvenu karijeru.

Poput Stivena Džerarda, koji je odlaskom iz Liverpula isključio sebe iz "lige fudbalskih džentlemena" ovog leta, isto je uradio i Kasiljas, a otvarajući prostor za Kristijana Ronalda to je ne tako davno morao da uradi i najveći od svih Realovih sinova, Raul Gonzales.

Španska "Marka" objavila je da će u toku dana biti zvanično potvrđena ova informacija da će Real, za razliku od rastanka sa Raulom i pre toga Fernandom Jerom, ovog puta na valjan način ispratiti golmana kojeg su pojedini ljudi iz kluba, preko svojih prijatelja u medijima, manje-više uspešno terali dve godine i na kraju izdejstvovali njegov transfer.

Trebalo bi u klubu da ga zameni mladi i talentovani španski čuvar mreže David De Hea, koji je prošle nedelje uslikan kako sa desetak kofera putuje iz Mančestera u Madrid, što su mnogi razumeli kao – selidbu, a ne dolazak na vikend ili kratki odmor.

Kasiljas iz Reala odlazi sa 725 nastupa u kultnom dresu i još 162 utakmice u reprezentaciji Španije. Šta je osvojio? Huh... Bio je prvak sveta i dva puta prvak Evrope sa Španijom, sa Realom tri puta je osvajao Ligu šampiona i dva puta Superkup Evrope, jednom je klupski prvak sveta bio u eri Internacionalnog kupa, jednom u doba FIFA svetskog prvenstva za klubove, pet puta osvojio je Primeru, dva puta Kup kralja i četiri puta Superkup Španije.

Aplauz!

Komentari / 0

Ostavite komentar