Марину и у Лиону дочекали као хероину!

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије и тренер женског кошаркашког клуба Лион, Марина Маљковић, вратила се у Француску после великог тријумфа на Европском шампионату у Мађарској и Румунији.

Кошарка 09.07.2015 | 20:00
Марину и у Лиону дочекали као хероину!

Маљковићева је дочекана као херој, иако је са Србијом у финалу поразила управо Француску, чиме су Французи само показали колико цене праве шампионе. Марину је први дочекао председник њеног клуба, Никола Форел, који је организовао и фото-сесију са познатим лионским фотографом Паскалом Мурадианом. Маљковићева је током шампионата добијала похвале од бројних колега из Француске, који су јој подршку пружали најчешће путем друштвених мрежа.

Од повратка у Лион, српска селекторка је била веома тражена у локалним и регионалним медијима. Маљковићева је дала неколико интервјуа за штампане медије, посетила је редакцију новина “Ле Прогресс”, разговарала је за радио “СЦООП” и била је гост на телевизији “Франце 3”. Наравно, највише питања било је у вези са феноменалним дочеком испред Скупштине.

-У облацима сам, нема речи које би то описале. Сви ти моменти су незаборавни, од тренутка када прелазимо границу и улазимо у аутобус. Због нас је стао саобраћај. Цела земља нас је гледала и сада нас сви знају и препознају. На балкону Скупштине је било фантастично. Ја нисам ништа фотографисала већ сам све то гледала својим очима и упијала колико могу - рекла је Маљковићева за “СЦООП”.

Маљковићева је у међувремену такође била и једна од гошћи на стадиону “Жерлан” где су се опростиле две легенде француског рагбија, Себастијан Шабал и Лионел Наје. Том приликом је и некадашњи олимпијски шампион у уметничком клизању, Гвендал Пезера искористио шансу да се фотографише са најбољим женским кошаркашким тренером у Европи.

Иако ће Маљковићева још неко време бити омиљени гост у медијима, српска селекторка ће се ускоро, заједно са Милицом Дабовић и Милошем Пађеном посветити почетку припрема за нову сезону са Лионом.

Коментари / 0

Оставите коментар