Како Хрвати ишчекују Новаков меч са Чилићем?!

Марине Чилићу, помози ми да истерам жену из куће! Уочи меча четвртинала Вимблдона, у коме се око 16 часова састају Новак Ђоковић и Марин Чилић, у хрватској штампи освануо је један прилично интересантан текст.

Тенис 08.07.2015 | 18:00
Како Хрвати ишчекују Новаков меч са Чилићем?!

Заправо, врло је интересантан увод, као и један сегмент средишњег дела, док је остатак интервју са легендарним Николом Пилићем. А ево и како је новинар "Јутарњег листа" Томислав Жидак, који иначе прати фудбал, писао о Новаку и Марину:

"Без обзира што сам обични фудбалски новинар, не можете ми пребацити да се у тенис не разуме човек чија је једна од жена побегла с - учитељем тениса. У бракоразводном образложењу имао је бољи бекхенд и боље је од мене “излазио на мрежу”. То су чињенице, остало је литература...", почиње оригинално Жидак своју причу и наставља:

"Данас се игра тринаести меч између Новака Ђоковића и Марина Чилића. Историја и статистика нису баш утешне за Марина Чилића, популарног хрватског спортског хероја, наследника јединственог Горана Иванишевића: резултат је 0-12. Марин игра против српског спортског идола нове генерације, која каже - хоћемо Србију Новака Ђоковића, а не неких бивших “хероја”! Гледао сам га када је изгубио финале Ролан Гароса, он је шампион који врло емотивно проживљава поразе, не подноси их, али, и у поразу ће остати џентлмен...

Тринаести покушај
Марин Чилић је необичан Хрват. Талентован до неба, у техничком смислу избрушен у радионици Горана Иванишевића, али није за нацију узбудљив као Горан. Када би своједобно Горан “запиздио”, због њега су се разбијали телевизори, нервозна “баба” би добила клепетушу, а детету би се ускратио џепарац. Али, нисам то чинио само ја, или ви, и чувени холивудски глумац Џек Николсон се пењао на сто и викао: “Хоћеш ли већ једном убити тога ј**** Аустралијанца....”

Што би Марин Чилић данас требао учинити да жену истерам из куће, јер жели гледати турску серију, или да унука закључам у купатило, јер уместо тениса жели гледати “Бабy ТВ”? Мора да победити Ђоковића. Може ли? Једном у тринаест покушаја - зашто не, увек постоји први пут! Је ли то данас?

Шта каже Пилић?

Никола Пилић, јединствени тениски ауторитет (осим онога који је наговорио моју бившу жену да се потпуно посвети тенису), и на овој врућини игра тенис. Кад сам чуо да је на терену на плус 35, скоро сам пао у несвест. Али, његови резони су хладни.

- Можда се сећате да је Марин Чилић прошле године најбољи меч у Вимблдону одиграо управо против Новака Ђоковића. Други и трећи сет је био фантастичан. Новак Ђоковић је физички моћнији, Чилић у петом сету није могао убацити у пету брзину, али, био је то ‘густи’ меч...

А данас?

- Чилић је имао добар жреб, Изнера је добио, истина у петом (сету), али сличну сторију има и Новак, и он је победио тек у петом. Након два, три јесеца лоше игре, Чилић данас игра врло добро, боље сервира, пун је самопоуздања...

Прогноза?

- Новак Ђоковић је неугодан супарник, заправо, најнеугоднији за сваког играча на свету. Али, иако је Новак фаворит на папиру, карте се поновно мешају. Не заборавите, Чилић је победник УС опена, а ако ме питате за прогнозу, Новак има 60, Чилић 40 посто изгледа за победу. Иако то не значи баш ништа...

ОК, Новак Ђоковић је број један фаворит за освајање Вимблдона?

- Тачно, он је број један, број два је Енди Мареј, број три је Роџер Федерер. Али, немојте се кладити ни на кога, ко би се био кладио на Дастина Брауна да ће да победи Надала? Желим још једном подвући, Чилић игра врло добар тенис у Вимблдону, има у Иванишевићу добру пратњу. Ђоковић? Да сте пре две године рекли да ће Новак имати више пехара од Федерера, рекли би вам да сте помахнитали. А има, каже Пилић.

"Знамо да је ово утакмица као да Чиле игра против Барселоне, јер, Новак Ђоковић је у свету тениса - Лео Меси. Али, Марине, покушај једном бити “Чиле”, јер Новак се мучио, ти си се “измучио” против Изнера, време је да се једном догоди и то чудо. Добијеш ли тај меч, пут до финала је отворен...", пише новинар Јутарњег листа Томислав Жидак коме, искрено, желимо да не истера жену, а и да му унуче на миру гледа Бејби ТВ, само нек причека док Новак заврши са Марином.

Коментари / 0

Оставите коментар