Kako Hrvati iščekuju Novakov meč sa Čilićem?!

Marine Čiliću, pomozi mi da isteram ženu iz kuće! Uoči meča četvrtinala Vimbldona, u kome se oko 16 časova sastaju Novak Đoković i Marin Čilić, u hrvatskoj štampi osvanuo je jedan prilično interesantan tekst.

Tenis 08.07.2015 | 18:00
Kako Hrvati iščekuju Novakov meč sa Čilićem?!

Zapravo, vrlo je interesantan uvod, kao i jedan segment središnjeg dela, dok je ostatak intervju sa legendarnim Nikolom Pilićem. A evo i kako je novinar "Jutarnjeg lista" Tomislav Židak, koji inače prati fudbal, pisao o Novaku i Marinu:

"Bez obzira što sam obični fudbalski novinar, ne možete mi prebaciti da se u tenis ne razume čovek čija je jedna od žena pobegla s - učiteljem tenisa. U brakorazvodnom obrazloženju imao je bolji bekhend i bolje je od mene “izlazio na mrežu”. To su činjenice, ostalo je literatura...", počinje originalno Židak svoju priču i nastavlja:

"Danas se igra trinaesti meč između Novaka Đokovića i Marina Čilića. Istorija i statistika nisu baš utešne za Marina Čilića, popularnog hrvatskog sportskog heroja, naslednika jedinstvenog Gorana Ivaniševića: rezultat je 0-12. Marin igra protiv srpskog sportskog idola nove generacije, koja kaže - hoćemo Srbiju Novaka Đokovića, a ne nekih bivših “heroja”! Gledao sam ga kada je izgubio finale Rolan Garosa, on je šampion koji vrlo emotivno proživljava poraze, ne podnosi ih, ali, i u porazu će ostati džentlmen...

Trinaesti pokušaj
Marin Čilić je neobičan Hrvat. Talentovan do neba, u tehničkom smislu izbrušen u radionici Gorana Ivaniševića, ali nije za naciju uzbudljiv kao Goran. Kada bi svojedobno Goran “zapizdio”, zbog njega su se razbijali televizori, nervozna “baba” bi dobila klepetušu, a detetu bi se uskratio džeparac. Ali, nisam to činio samo ja, ili vi, i čuveni holivudski glumac Džek Nikolson se penjao na sto i vikao: “Hoćeš li već jednom ubiti toga j**** Australijanca....”

Što bi Marin Čilić danas trebao učiniti da ženu isteram iz kuće, jer želi gledati tursku seriju, ili da unuka zaključam u kupatilo, jer umesto tenisa želi gledati “Baby TV”? Mora da pobediti Đokovića. Može li? Jednom u trinaest pokušaja - zašto ne, uvek postoji prvi put! Je li to danas?

Šta kaže Pilić?

Nikola Pilić, jedinstveni teniski autoritet (osim onoga koji je nagovorio moju bivšu ženu da se potpuno posveti tenisu), i na ovoj vrućini igra tenis. Kad sam čuo da je na terenu na plus 35, skoro sam pao u nesvest. Ali, njegovi rezoni su hladni.

- Možda se sećate da je Marin Čilić prošle godine najbolji meč u Vimbldonu odigrao upravo protiv Novaka Đokovića. Drugi i treći set je bio fantastičan. Novak Đoković je fizički moćniji, Čilić u petom setu nije mogao ubaciti u petu brzinu, ali, bio je to ‘gusti’ meč...

A danas?

- Čilić je imao dobar žreb, Iznera je dobio, istina u petom (setu), ali sličnu storiju ima i Novak, i on je pobedio tek u petom. Nakon dva, tri jeseca loše igre, Čilić danas igra vrlo dobro, bolje servira, pun je samopouzdanja...

Prognoza?

- Novak Đoković je neugodan suparnik, zapravo, najneugodniji za svakog igrača na svetu. Ali, iako je Novak favorit na papiru, karte se ponovno mešaju. Ne zaboravite, Čilić je pobednik US opena, a ako me pitate za prognozu, Novak ima 60, Čilić 40 posto izgleda za pobedu. Iako to ne znači baš ništa...

OK, Novak Đoković je broj jedan favorit za osvajanje Vimbldona?

- Tačno, on je broj jedan, broj dva je Endi Marej, broj tri je Rodžer Federer. Ali, nemojte se kladiti ni na koga, ko bi se bio kladio na Dastina Brauna da će da pobedi Nadala? Želim još jednom podvući, Čilić igra vrlo dobar tenis u Vimbldonu, ima u Ivaniševiću dobru pratnju. Đoković? Da ste pre dve godine rekli da će Novak imati više pehara od Federera, rekli bi vam da ste pomahnitali. A ima, kaže Pilić.

"Znamo da je ovo utakmica kao da Čile igra protiv Barselone, jer, Novak Đoković je u svetu tenisa - Leo Mesi. Ali, Marine, pokušaj jednom biti “Čile”, jer Novak se mučio, ti si se “izmučio” protiv Iznera, vreme je da se jednom dogodi i to čudo. Dobiješ li taj meč, put do finala je otvoren...", piše novinar Jutarnjeg lista Tomislav Židak kome, iskreno, želimo da ne istera ženu, a i da mu unuče na miru gleda Bejbi TV, samo nek pričeka dok Novak završi sa Marinom.

Komentari / 0

Ostavite komentar