Вазура о Партизановом љету и дуговима Захавија!

Генерални директор Партизана Милош Вазура рекао да су црно-бели на добром путу да задрже 'златног' омладинца Андрију Живковића.

Фудбал 09.07.2015 | 08:20
Вазура о Партизановом љету и дуговима Захавија!

Такође, Вазура је истакао и да Инвестициони фонд Пинија Захавија дугује клубу 985.000 евра.

"Причамо са играчем, менаџерима и са његовим оцем. Мислим да постоји реална могућност да Живковић остане у Партизану, јер постоји добра воља са играчеве стране. Ако успемо да продужимо уговор, наша жеља је да он буде састављен на потпуно другачијој основи него тренутни уговор".

Генерални директор шампиона Србије налази се са екипом на припремама на словеначког Похорју,

"Ти инвестициони фондови који су умешани у његов тренутни уговор се већ распитују код нас, помало постају нервозни јер уочавају да нити клуб жели да се одрекне Андрије Живковића, нити сам играч “притиска” да иде из клуба. Да ли ћемо у неком новом уговору којем тежимо успети да елиминишемо инвестиционе фондове – то је велико питање, неизвесно је и специфично стање ствари , много тога зависи и од тога кад би се уговор продужио. Инвестициони фонд Пинија Захавија нам дугује 985.000 евра од трансфера Лазара Марковића. Фактурисали смо им то 1. јула и до краја месеца очекујемо исплату", додао је Вазура, а преноси званични сајт Партизана.

Вазура је рекао и да ће клуб поднети све потребне папире како би Абубакар Умару постао српски држављанин, иако је Заједница Суперлигаша усвојила предлог вечитих за проширење лимита странаца, а дотакао се и клупских финансија.

"Имали смо данас један кратак састанак са председником ЈСД Партизан Душком Вујошевићем. Наш ФК има годишњи фиксни трошак од 1.000.000 € кад је у питању стадион. Какво год решење да се нађе по питању имена стадиона односно да се то уновчи – ми смо сагласни са тим, јер се тиме смањују наши трошкови. Волео бих да 3.000.000 € добијемо годишње за име стадиона, био бих задовољан и са 1.000.000 €, али видећемо шта је реално. Све ово је препуштено Спортском друштву, а ми смо ту да им помогнемо неким нашим контактима. Морамо економски да размишљамо, да буде као свуда у свету, да се за име стадиона добије новац".

Добар део споменутог новца клуб би требало да обезбеди кроз спонзорске уговоре, а Вазура каже да током следеће недеље очекује потпис деветог уговора.

"Имамо 8 нових спонзора које смо од јануара довели у клуб. Очекујем да у четвртак потпишемо и 9. спонзора. Од Телеком Србија смо добили 1.200.000 €, а од свих осталих спонзора смо добили нешто у новцу, а нешто у материјалу или услугама. Притом морам да нагласим да све што смо добили у материјалу и услугама – све то би новцем платили да нисмо добили, дакле и то треба гледати као новац, било да је реч о техници, намештају или о нечем трећем", каже он, "Ако Митровић буде продат даље из Андерлехта, онда никога не морамо да продамо. То би била најбоља продаја за Партизан. Имамо неких мањих прилива и од преласка Јојића из Дортмунда у Келн, још раније од Настасића, али то су приливи, ето, да се делимично покрију трошкови учешћа у европским квалификацијама".

Вазура очекује добар старт тима у Европи 14. јула, у квалификацијама за Лигу шампиона,рекавши да ће у клубу бити задовољни пласманом у Лигу Европе, а пресрећни уласком у елитно такмичење.

"Пуно радимо у клубу. Мени се живот много променио од јануара, у просеку сам 12 и више сати свакодневно у клубу. Цео УО нон стоп ради, поготово Секретаријат. Посебне похвале заслужује и тренер Милинковић. Био је пролетос под огромним притиском, све је издржао и освојио титулу. Сад током лета ниједан једини дан није био на одмору. Сви други су отишли на одмор, а он је око прелазног рока свакодневно био ту са мном. Људи се вратили са одмора, а он је одмах започео припреме екипе. Први сам у име клуба причао пролетос са Зораном Милинковићем и одмах после првог разговора сам знао да ће он бити наш нови тренер", каже Вазура.

За крај, челник екипе из Хумске рекао је да је реалан буџет клуба на годишњем нивоу мало испод 12 милиона евра, колики је био прошле године.

"Не, треба му нешто мање од 1.000.000 €. Годишњи буџет јесте прошле године био 12.000.000 €, али је ове године он умањен. Редуковани су трошкови за станове играча, одлазе скупљи играчи а долазе мање скупи али не и мање квалитетни играчи итд. Не може буџет абнормално да се смањи за годину дана, али ако са младим играчима потписујемо уговоре на 5 година, онда ће за 2 године све то да се сведе на један нормалан ниво", заклључио је спортски директор Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар