Vazura o Partizanovom ljetu i dugovima Zahavija!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao da su crno-beli na dobrom putu da zadrže 'zlatnog' omladinca Andriju Živkovića.

Fudbal 09.07.2015 | 08:20
Vazura o Partizanovom ljetu i dugovima Zahavija!

Takođe, Vazura je istakao i da Investicioni fond Pinija Zahavija duguje klubu 985.000 evra.

"Pričamo sa igračem, menadžerima i sa njegovim ocem. Mislim da postoji realna mogućnost da Živković ostane u Partizanu, jer postoji dobra volja sa igračeve strane. Ako uspemo da produžimo ugovor, naša želja je da on bude sastavljen na potpuno drugačijoj osnovi nego trenutni ugovor".

Generalni direktor šampiona Srbije nalazi se sa ekipom na pripremama na slovenačkog Pohorju,

"Ti investicioni fondovi koji su umešani u njegov trenutni ugovor se već raspituju kod nas, pomalo postaju nervozni jer uočavaju da niti klub želi da se odrekne Andrije Živkovića, niti sam igrač “pritiska” da ide iz kluba. Da li ćemo u nekom novom ugovoru kojem težimo uspeti da eliminišemo investicione fondove – to je veliko pitanje, neizvesno je i specifično stanje stvari , mnogo toga zavisi i od toga kad bi se ugovor produžio. Investicioni fond Pinija Zahavija nam duguje 985.000 evra od transfera Lazara Markovića. Fakturisali smo im to 1. jula i do kraja meseca očekujemo isplatu", dodao je Vazura, a prenosi zvanični sajt Partizana.

Vazura je rekao i da će klub podneti sve potrebne papire kako bi Abubakar Umaru postao srpski državljanin, iako je Zajednica Superligaša usvojila predlog večitih za proširenje limita stranaca, a dotakao se i klupskih finansija.

"Imali smo danas jedan kratak sastanak sa predsednikom JSD Partizan Duškom Vujoševićem. Naš FK ima godišnji fiksni trošak od 1.000.000 € kad je u pitanju stadion. Kakvo god rešenje da se nađe po pitanju imena stadiona odnosno da se to unovči – mi smo saglasni sa tim, jer se time smanjuju naši troškovi. Voleo bih da 3.000.000 € dobijemo godišnje za ime stadiona, bio bih zadovoljan i sa 1.000.000 €, ali videćemo šta je realno. Sve ovo je prepušteno Sportskom društvu, a mi smo tu da im pomognemo nekim našim kontaktima. Moramo ekonomski da razmišljamo, da bude kao svuda u svetu, da se za ime stadiona dobije novac".

Dobar deo spomenutog novca klub bi trebalo da obezbedi kroz sponzorske ugovore, a Vazura kaže da tokom sledeće nedelje očekuje potpis devetog ugovora.

"Imamo 8 novih sponzora koje smo od januara doveli u klub. Očekujem da u četvrtak potpišemo i 9. sponzora. Od Telekom Srbija smo dobili 1.200.000 €, a od svih ostalih sponzora smo dobili nešto u novcu, a nešto u materijalu ili uslugama. Pritom moram da naglasim da sve što smo dobili u materijalu i uslugama – sve to bi novcem platili da nismo dobili, dakle i to treba gledati kao novac, bilo da je reč o tehnici, nameštaju ili o nečem trećem", kaže on, "Ako Mitrović bude prodat dalje iz Anderlehta, onda nikoga ne moramo da prodamo. To bi bila najbolja prodaja za Partizan. Imamo nekih manjih priliva i od prelaska Jojića iz Dortmunda u Keln, još ranije od Nastasića, ali to su prilivi, eto, da se delimično pokriju troškovi učešća u evropskim kvalifikacijama".

Vazura očekuje dobar start tima u Evropi 14. jula, u kvalifikacijama za Ligu šampiona,rekavši da će u klubu biti zadovoljni plasmanom u Ligu Evrope, a presrećni ulaskom u elitno takmičenje.

"Puno radimo u klubu. Meni se život mnogo promenio od januara, u proseku sam 12 i više sati svakodnevno u klubu. Ceo UO non stop radi, pogotovo Sekretarijat. Posebne pohvale zaslužuje i trener Milinković. Bio je proletos pod ogromnim pritiskom, sve je izdržao i osvojio titulu. Sad tokom leta nijedan jedini dan nije bio na odmoru. Svi drugi su otišli na odmor, a on je oko prelaznog roka svakodnevno bio tu sa mnom. Ljudi se vratili sa odmora, a on je odmah započeo pripreme ekipe. Prvi sam u ime kluba pričao proletos sa Zoranom Milinkovićem i odmah posle prvog razgovora sam znao da će on biti naš novi trener", kaže Vazura.

Za kraj, čelnik ekipe iz Humske rekao je da je realan budžet kluba na godišnjem nivou malo ispod 12 miliona evra, koliki je bio prošle godine.

"Ne, treba mu nešto manje od 1.000.000 €. Godišnji budžet jeste prošle godine bio 12.000.000 €, ali je ove godine on umanjen. Redukovani su troškovi za stanove igrača, odlaze skuplji igrači a dolaze manje skupi ali ne i manje kvalitetni igrači itd. Ne može budžet abnormalno da se smanji za godinu dana, ali ako sa mladim igračima potpisujemo ugovore na 5 godina, onda će za 2 godine sve to da se svede na jedan normalan nivo", zaklljučio je sportski direktor Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar