Бијељина: Бесплатан технички преглед

Стручне екипе Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске данас у Бијељини врше бесплатан технички преглед аутомобила, у оквиру превентивне акције која се проводи у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова и Агенцијом за безбједност саобраћаја.

Република Српска 08.07.2015 | 12:20
Бијељина: Бесплатан технички преглед

Покретни технички преглед у Бијељини постављен је на локацији старог бувљака у граду од 9.00 до 13.00 часова.

Портпарол АМС Српске Перица Пећанац рекао је Срни да се провјеравају исправност кочионог система, управљачког система, свјетлосне групе, стакла на возилима и исправност амортизера.

Пећанац је навео да је циљ акције под називом "Да ли возите технички исправно возило - провјерите" да се возачима помогне да припреме возило за дужа путовања и безбједније учествују у саобраћају у сезони годишњих одмора, када је повећана мобилност на путевима.

Акција је почела 30. јуна у Бањалуци гдје је покретни технички преглед био све до 3. јула, у понедјељак у Прњавору, јуче у Модричи, а након Бијељине биће реализована у Власеници, на Сокоцу, те на Палама, у Вишеграду, Фочи, Источном Сарајеву, и биће завршена у Теслићу 17. јула.

У 2014. години АМС Српске је контролисао техничку исправност возила у 18 општина Републике Српске.

Просјечна старост контролисаних возила била је већа од 15 година, а од 328 контролисаних возила код 111 је утврђена неисправност појединих елемената и уређаја.

Коментари / 0

Оставите коментар