Bijeljina: Besplatan tehnički pregled

Stručne ekipe Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske danas u Bijeljini vrše besplatan tehnički pregled automobila, u okviru preventivne akcije koja se provodi u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbjednost saobraćaja.

Republika Srpska 08.07.2015 | 12:20
Bijeljina: Besplatan tehnički pregled

Pokretni tehnički pregled u Bijeljini postavljen je na lokaciji starog buvljaka u gradu od 9.00 do 13.00 časova.

Portparol AMS Srpske Perica Pećanac rekao je Srni da se provjeravaju ispravnost kočionog sistema, upravljačkog sistema, svjetlosne grupe, stakla na vozilima i ispravnost amortizera.

Pećanac je naveo da je cilj akcije pod nazivom "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite" da se vozačima pomogne da pripreme vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju u sezoni godišnjih odmora, kada je povećana mobilnost na putevima.

Akcija je počela 30. juna u Banjaluci gdje je pokretni tehnički pregled bio sve do 3. jula, u ponedjeljak u Prnjavoru, juče u Modriči, a nakon Bijeljine biće realizovana u Vlasenici, na Sokocu, te na Palama, u Višegradu, Foči, Istočnom Sarajevu, i biće završena u Tesliću 17. jula.

U 2014. godini AMS Srpske je kontrolisao tehničku ispravnost vozila u 18 opština Republike Srpske.

Prosječna starost kontrolisanih vozila bila je veća od 15 godina, a od 328 kontrolisanih vozila kod 111 je utvrđena neispravnost pojedinih elemenata i uređaja.

Komentari / 0

Ostavite komentar