Кевин Гарнет још две сезоне у НБА

Кевин Гарнет потписаће двогодишњи уговор са Минесота Тимбервулвсима, чиме ће на крају каријере постати играч са највише НБА сезоне.

Кошарка 09.07.2015 | 20:40
Кевин Гарнет још две сезоне у НБА

Легенда Вулвса, који је једину НБА титулу освојио са Бостон Селтиксима, вратио се у Минеаполис у протеклог фебруара како би завршио каријеру у клубу у којем је стекао име.

КГ иза себе има 20 сезона, испред њега су само Роберт Периш и Кевин Вилис, док дели трећу позицију са Каримом Абдул-Џабаром.

"Невероватно сам узбуђен и подмлађен што ћу бити део овако талентованог, посвећеног тима", рекао је 39-годишњи Гарнет, који је вероватно добио ветерански минимум од 1,5 милиона долара по сезони.

Он је најплаћенији играч у историји НБА лиге са око 325 милиона долара зарађених од уговора са Минесотом и Бостоном.

Вулвси очекују да ће Гарнет играти чак 20-ак минута по мечу следеће сезоне, иако је МВП лиге из 2004. године веома близу пете деценије живота.

Гарнет је прошле сезоне одигао само пет мечева за Вулвсе, уз просек од 7,6 поена и 10,2 скокова по утакмици.

Минесота је у међувремену потписала уговоре и са рукијима које је драфтовала овог лета, првим пиком Карл-Ентонијем Таунсом и 24. Тајусом Џонсом.

Таунс је добио трогодишњи уговор вредан 14,9 милиона долара, уз опцију продужења на још једну сезону.

Он је трећи играч Минесоте који је изабран као први пик на драфту у последње три године, поред Ендруа Вигинса и Ентонија Бенета, које су Вулвси добили у трејду за Кевина Лава са Кливленд Кавалирсима прошлог лета.

Амерички медији су у понедељак пренели вест да је трогодишњи уговор са Тимбервулвсима потписао и Немања Бјелица.

Коментари / 0

Оставите коментар