ЛШ - квалификације, преглед...

Првак Гибралтара преокретом до историје! Фудбалери Линколн Ред Импса са Гибралтара остварили су историјску победу у квалификацијама за Лигу шампиона.

Фудбал 08.07.2015 | 12:40
ЛШ - квалификације, преглед...

Линколн је после преокрета савладао Санта Колому у Андори 2:1 и пласирао се у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Након 0:0 на Гибралтару, Санта Колома је повела у финишу првог полувремена реванша на свом терену преко Лиме, да би у првој половини наставка гости преко Брендона и Касријара стигли до историјског тријумфа.

Линколн ће у другом колу квалификација за ЛШ играти са шампионом Данске Митјиландом, први меч је следеће седмице.

Тим са Гибралтара је прошле сезоне дебитовао у Европи, тада је у првом колу квалификација за ЛШ поражен од ХБ Торсхавна са Фарских острва са укупних 6:3.

Лаган пласман у друго коло остварио је велшки Њу Сејнтс. ТНС је у реваншу разбио шампиона Фарских острва Б36 Торсхавн 4:1 и са укупних 6:2 изборио двомеч са мађарским Видеотоном.

Даље се пласирао и Пјуник. Јерменски тим је након 2:1 у Јеревану, савладао Фолгоре истим резултатом и у Сан Марину. Сада га чека дуел са Молдеом из Норвешке.

Први тим који је изборио друго коло квалификација за ЛШ је Крусадерс из Северне Ирске.

Крусадерси су ремизирали 1:1 са Левадијом у Талину, те захваљујући голу у гостима прошли даље.

У првом мечу није било голова, да би Крусадерси шокирали Естонце већ у четвртом минуту реванша преко Карвила. Није прошло ни 20 минута а Лутс је изједначио, да би гости у наставку одолели притиску Левадије и прошли даље.

Крусадерси ће у другом колу квалификација за елитно такмичење играти са албанским шампионом Скендербеуом. Први меч играће се у Корчи (14. или 15. јул), а реванш у Белфасту седам дана касније.

Лига шампиона, квалификације:
Левадија (Естонија) – Крусадерс (С. Ирска) 1:1 (први меч 0:0)
Њу Сејнтс (Велс) – Б36 Торсхавн (Ф. Острва) 4:1 (2:1)
Санта Колома (Андора) – Линколн (Гибралтар) 1:2 (0:0)
Фолгоре (Сан Марино) – Пјуник (Јерменија) 1:2 (1:2)

Коментари / 0

Оставите коментар