LŠ - kvalifikacije, pregled...

Prvak Gibraltara preokretom do istorije! Fudbaleri Linkoln Red Impsa sa Gibraltara ostvarili su istorijsku pobedu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbal 08.07.2015 | 12:40
LŠ - kvalifikacije, pregled...

Linkoln je posle preokreta savladao Santa Kolomu u Andori 2:1 i plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nakon 0:0 na Gibraltaru, Santa Koloma je povela u finišu prvog poluvremena revanša na svom terenu preko Lime, da bi u prvoj polovini nastavka gosti preko Brendona i Kasrijara stigli do istorijskog trijumfa.

Linkoln će u drugom kolu kvalifikacija za LŠ igrati sa šampionom Danske Mitjilandom, prvi meč je sledeće sedmice.

Tim sa Gibraltara je prošle sezone debitovao u Evropi, tada je u prvom kolu kvalifikacija za LŠ poražen od HB Torshavna sa Farskih ostrva sa ukupnih 6:3.

Lagan plasman u drugo kolo ostvario je velški Nju Sejnts. TNS je u revanšu razbio šampiona Farskih ostrva B36 Torshavn 4:1 i sa ukupnih 6:2 izborio dvomeč sa mađarskim Videotonom.

Dalje se plasirao i Pjunik. Jermenski tim je nakon 2:1 u Jerevanu, savladao Folgore istim rezultatom i u San Marinu. Sada ga čeka duel sa Moldeom iz Norveške.

Prvi tim koji je izborio drugo kolo kvalifikacija za LŠ je Krusaders iz Severne Irske.

Krusadersi su remizirali 1:1 sa Levadijom u Talinu, te zahvaljujući golu u gostima prošli dalje.

U prvom meču nije bilo golova, da bi Krusadersi šokirali Estonce već u četvrtom minutu revanša preko Karvila. Nije prošlo ni 20 minuta a Luts je izjednačio, da bi gosti u nastavku odoleli pritisku Levadije i prošli dalje.

Krusadersi će u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje igrati sa albanskim šampionom Skenderbeuom. Prvi meč igraće se u Korči (14. ili 15. jul), a revanš u Belfastu sedam dana kasnije.

Liga šampiona, kvalifikacije:
Levadija (Estonija) – Krusaders (S. Irska) 1:1 (prvi meč 0:0)
Nju Sejnts (Vels) – B36 Torshavn (F. Ostrva) 4:1 (2:1)
Santa Koloma (Andora) – Linkoln (Gibraltar) 1:2 (0:0)
Folgore (San Marino) – Pjunik (Jermenija) 1:2 (1:2)

Komentari / 0

Ostavite komentar