„Југићем“ старим 26 година с краја на крај Америке!

Крагујевачким „југом“ из 1989. године, два Американца превалила су пут дуг 1.435 километара, од Бојсија у Ајдаху на северозападу Америке, све до Лос Анђелеса и кажу да је у 90 одсто случајева ауто „сарађивао“.!

Занимљивости 08.07.2015 | 07:39
„Југићем“ старим 26 година с краја на крај Америке!

Два америчка момка, чланови екипе популарног америчког веб-сајта за половне аутомобиле Едмундс.цом, тестирала су „југо“, аутомобил крагујевачке „Заставе“, која га је крајем 80-их извозила у САД, преноси Тањуг.


На пијаци половних аутомобила у Бојсију су за 950 долара купили белог „југића“ (Yуго ГВЛ), пренебрегнувши упозорење да возило има одређених проблема и да им не препоручују дугачак пут до Лос Анђелеса.


„Пут до Лос Анђелеса је дуг у тим колима. Даћемо вам флашу ракије. Може вам затребати“, биле су речи којима су их испратили.

Све је, међутим, прошло у најбољем реду.


Током вожње су тестирали и максималну брзину коју аутомобил може да развије и уверили се да је 140 километара на сат (км/ч) могућа мисија, додуше на благој низбрдици.

На равном путу брзинометар је показао 138 км/ч.


Стицајем околности, тест-екипа је упознала и супругу бившег власника тог аутомобила, власницу оближње продавнице "Босниа Еxпресс" која продаје храну и пиће са подручја Балкана.

У тој продавници су купили „кокту“ и „бананицу“, тако да су током пута имали комплетан доживљај балканских брендова.

РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ауди

09.07.2015 07:57

Ја пресао милион и опет нагулим 200 на сат, југа имао новог ни за к...ц није, продао одмах док сам исао од салона до куце

ОДГОВОРИТЕ