„Jugićem“ starim 26 godina s kraja na kraj Amerike!

Kragujevačkim „jugom“ iz 1989. godine, dva Amerikanca prevalila su put dug 1.435 kilometara, od Bojsija u Ajdahu na severozapadu Amerike, sve do Los Anđelesa i kažu da je u 90 odsto slučajeva auto „sarađivao“.!

Zanimljivosti 08.07.2015 | 07:39
„Jugićem“ starim 26 godina s kraja na kraj Amerike!

Dva američka momka, članovi ekipe popularnog američkog veb-sajta za polovne automobile Edmunds.com, testirala su „jugo“, automobil kragujevačke „Zastave“, koja ga je krajem 80-ih izvozila u SAD, prenosi Tanjug.


Na pijaci polovnih automobila u Bojsiju su za 950 dolara kupili belog „jugića“ (Yugo GVL), prenebregnuvši upozorenje da vozilo ima određenih problema i da im ne preporučuju dugačak put do Los Anđelesa.


„Put do Los Anđelesa je dug u tim kolima. Daćemo vam flašu rakije. Može vam zatrebati“, bile su reči kojima su ih ispratili.

Sve je, međutim, prošlo u najboljem redu.


Tokom vožnje su testirali i maksimalnu brzinu koju automobil može da razvije i uverili se da je 140 kilometara na sat (km/č) moguća misija, doduše na blagoj nizbrdici.

Na ravnom putu brzinometar je pokazao 138 km/č.


Sticajem okolnosti, test-ekipa je upoznala i suprugu bivšeg vlasnika tog automobila, vlasnicu obližnje prodavnice "Bosnia Express" koja prodaje hranu i piće sa područja Balkana.

U toj prodavnici su kupili „koktu“ i „bananicu“, tako da su tokom puta imali kompletan doživljaj balkanskih brendova.

RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

audi

09.07.2015 07:57

Ja presao milion i opet nagulim 200 na sat, juga imao novog ni za k...c nije, prodao odmah dok sam isao od salona do kuce

ODGOVORITE