Наредни сати одлучују дугорочну стабилност

Младен Иванић, предсједавајући Предсједништва БиХ, је коментарисао задње догађаје око резолуције о Сребреници у Савјету безбједности Уједињених нација.

Босна и Херцеговина 07.07.2015 | 19:00
Наредни сати одлучују дугорочну стабилност

“Све што се догађа око резолуције и ове сједнице показује колико смо били у праву ми који смо својевремено упозоравали, посебно амбасадоре, да је ово ствар око које се Босна и Херцеговина, али не само она може подијелити”, рекао је Иванић.

Он сматра да је видљиво да постоји дубока подјела не само у БиХ, него поводом Босне и Херцеговине и у међународним институцијама.

“Све ово што се догађа указује на осјетљивост ове теме. Надам се да ће ових неколико сати утицати да сви који се баве овим послом, у Савјету безбједности а посебно аутори резолуције а то су Британци, дођу памети и схвате да је ово ствар која је давно превазишла неку локалну употребу и да је у питању један изузетно озбиљан догађај”, изјавио је Иванић.

“Наредних неколико сати ће бити битно, не само за резолуцију него за дугорочну стабилност Босне и Херцеговине”, казао је Иванић.

(Независне)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

постено

07.07.2015 17:45

Ста год да се деси ми смо разједињени. Остаце ране по ове ил оне. Ако се резолуција не усвоји тицес се први јавити као да смо сви задовољни а 50% муслимана зиви у БиХ, ако буде усвојена тицес то сматрати смаком свијета јер нису задовољни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

07.07.2015 18:18

Британци су одрадили своје резолуцијом...направили су поново раздор медју народима који је био на добром путу да се смањи.Брига њих за Сребеницу и резолуцију....изгледа да је Британцима близе и сигурније да посаљу војску код нас него у Сирију...Ста нам поново раде страни моцници преко насих будала то је страсно.Само се надам да је народ из 90-их бар несто науцио и да неце бити глупости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

07.07.2015 18:21

Резолуцуије прави Запад,као и распад Југославије.То је мимо нас и без нашег утицаја,али дајте мало више слоге у свом народу.Без подела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

07.07.2015 18:53

Ма хајде,ата сте се сви дигли око резолуције. Бице исто као и прије 5 дана послије све на старо. Опет це бити пресуда, па актуелно референдум и тако све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

резолуција

07.07.2015 19:10

Била резолуција или не у БиХ се ниста неце промијенити,али Бајиним референдумом хоце сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

07.07.2015 19:19

Кад се домаци политицари не могу договорити око основних ствари које су потребне да се БиХ покрене и да постане дио уредених дрзава региона и европе онда је нормално да свјетски моцници намецу теме које сигурно неце допринијети стабилизацији земље.Ми разумијемо да ниста добро страни интервенционизам није донио нити Ираку,нитиАвганистану,нити Сирији,нити Сјеверној Африци нити мозе донијети ниста добро ако се супростављене стране унутар наведених земаља не договоре.Умјесто да домаци политицари сједу договоре се како да усмјере процесе да се у овој земљи боље зиви да се отварају фабрике,да се врате добре перпспективе они са супростављених позиција користеци назови традиционалне пријатеље уводе земљу у хаос.Поред покретања процеса у иностранству,покрецу се процеси и у земљи који су директној функцији криминалних кланова у овој земљи којима уводење правне дрзаве знаци и крај и политицке и криминалне каријере.Ако народи ове земље допусте да их такви људи поново увуку у сукоб онда дефинитивно и не заслузујемо него да нас спомињу заједно са Ираком,Сиријом,Либијом,а не као земљу цланицу европске уније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за освит

07.07.2015 20:41

Зар ти стварно вјерујеш да странци желе да ми живимо нормално

Name

бутрос гхали

07.07.2015 22:02

Е мој Иваницу.ако ви цекате одлуку СБ о усвајању или неусвајању резолуције народ вам гладује .Искористи своје наобразовање да поведес ову земљу и овај народ у економске реформе.ипак си економиста.Или Додик прица кроз твоја уста, а тиме не помазес ни своме народу

ОДГОВОРИТЕ