Naredni sati odlučuju dugoročnu stabilnost

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, je komentarisao zadnje događaje oko rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Bosna i Hercegovina 07.07.2015 | 19:00
Naredni sati odlučuju dugoročnu stabilnost

“Sve što se događa oko rezolucije i ove sjednice pokazuje koliko smo bili u pravu mi koji smo svojevremeno upozoravali, posebno ambasadore, da je ovo stvar oko koje se Bosna i Hercegovina, ali ne samo ona može podijeliti”, rekao je Ivanić.

On smatra da je vidljivo da postoji duboka podjela ne samo u BiH, nego povodom Bosne i Hercegovine i u međunarodnim institucijama.

“Sve ovo što se događa ukazuje na osjetljivost ove teme. Nadam se da će ovih nekoliko sati uticati da svi koji se bave ovim poslom, u Savjetu bezbjednosti a posebno autori rezolucije a to su Britanci, dođu pameti i shvate da je ovo stvar koja je davno prevazišla neku lokalnu upotrebu i da je u pitanju jedan izuzetno ozbiljan događaj”, izjavio je Ivanić.

“Narednih nekoliko sati će biti bitno, ne samo za rezoluciju nego za dugoročnu stabilnost Bosne i Hercegovine”, kazao je Ivanić.

(Nezavisne)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

posteno

07.07.2015 17:45

Sta god da se desi mi smo razjedinjeni. Ostace rane po ove il one. Ako se rezolucija ne usvoji tices se prvi javiti kao da smo svi zadovoljni a 50% muslimana zivi u BiH, ako bude usvojena tices to smatrati smakom svijeta jer nisu zadovoljni.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

07.07.2015 18:18

Britanci su odradili svoje rezolucijom...napravili su ponovo razdor medju narodima koji je bio na dobrom putu da se smanji.Briga njih za Srebenicu i rezoluciju....izgleda da je Britancima blize i sigurnije da posalju vojsku kod nas nego u Siriju...Sta nam ponovo rade strani mocnici preko nasih budala to je strasno.Samo se nadam da je narod iz 90-ih bar nesto naucio i da nece biti gluposti...

ODGOVORITE
Name

007

07.07.2015 18:21

Rezolucuije pravi Zapad,kao i raspad Jugoslavije.To je mimo nas i bez našeg uticaja,ali dajte malo više sloge u svom narodu.Bez podela.

ODGOVORITE
Name

sa

07.07.2015 18:53

Ma hajde,ata ste se svi digli oko rezolucije. Bice isto kao i prije 5 dana poslije sve na staro. Opet ce biti presuda, pa aktuelno referendum i tako sve.

ODGOVORITE
Name

rezolucija

07.07.2015 19:10

Bila rezolucija ili ne u BiH se nista nece promijeniti,ali Bajinim referendumom hoce sigurno.

ODGOVORITE
Name

Osvit

07.07.2015 19:19

Kad se domaci politicari ne mogu dogovoriti oko osnovnih stvari koje su potrebne da se BiH pokrene i da postane dio uredenih drzava regiona i evrope onda je normalno da svjetski mocnici namecu teme koje sigurno nece doprinijeti stabilizaciji zemlje.Mi razumijemo da nista dobro strani intervencionizam nije donio niti Iraku,nitiAvganistanu,niti Siriji,niti Sjevernoj Africi niti moze donijeti nista dobro ako se suprostavljene strane unutar navedenih zemalja ne dogovore.Umjesto da domaci politicari sjedu dogovore se kako da usmjere procese da se u ovoj zemlji bolje zivi da se otvaraju fabrike,da se vrate dobre perpspektive oni sa suprostavljenih pozicija koristeci nazovi tradicionalne prijatelje uvode zemlju u haos.Pored pokretanja procesa u inostranstvu,pokrecu se procesi i u zemlji koji su direktnoj funkciji kriminalnih klanova u ovoj zemlji kojima uvodenje pravne drzave znaci i kraj i politicke i kriminalne karijere.Ako narodi ove zemlje dopuste da ih takvi ljudi ponovo uvuku u sukob onda definitivno i ne zasluzujemo nego da nas spominju zajedno sa Irakom,Sirijom,Libijom,a ne kao zemlju clanicu evropske unije.

ODGOVORITE
Name

za osvit

07.07.2015 20:41

Zar ti stvarno vjeruješ da stranci žele da mi živimo normalno

Name

butros ghali

07.07.2015 22:02

E moj Ivanicu.ako vi cekate odluku SB o usvajanju ili neusvajanju rezolucije narod vam gladuje .Iskoristi svoje naobrazovanje da povedes ovu zemlju i ovaj narod u ekonomske reforme.ipak si ekonomista.Ili Dodik prica kroz tvoja usta, a time ne pomazes ni svome narodu

ODGOVORITE