Мејведеру одузет WБО појас!

Америчком боксеру Флојду Мејведеру јуниору одузета је светска титула у велтер категорији у WБО верзији коју је освојио победом над Манијем Пакјаом у мају.

Остали спортови 08.07.2015 | 10:40
Мејведеру одузет WБО појас!

Мејведеру је одузет појас због неплаћене таксе, која је обавезна по правилима WБО која се односи на боксере који у свом поседу имају више титула.

Американац је победом над Пакјаом у велтер категорији побољшао свој скор на 48 мечева без пораза, али је пропустио рок за плаћање 200.000 долара на име таксе.

Та сума је, иначе, само 0,1 одсто онога што је Мејведер зарадио победом над Пакјаом, па је WБО објавио да ће морати да се одрекне титуле. Американац у свом поседу има и јуниорску титулу у средњој категорији у WБО верзији и због тога је настао проблем.

WБО је истакао да је против правила да боксери држе светске титуле у више тежинских категорија и да Мејведер треба да изабере које титуле ће се одрећи. Мејведер, најплаћенији боксер у историји, има до петка да се огласи и одговори WБО какав је његов став.

„Комитет WБО нема алтернативу, већ да престане да признаје Флојда Мејведера као WБО светског шампиона у велтер категорији и одузме му титулу због непоштовања правила WБО“, стоји у саопштењу.

Мејведер, који је од борбе са Пакјаом зарадио преко 200 милиона долара, има две недеље да поднесе жалбу на одлуку WБО.

Коментари / 0

Оставите коментар