Mejvederu oduzet WBO pojas!

Američkom bokseru Flojdu Mejvederu junioru oduzeta je svetska titula u velter kategoriji u WBO verziji koju je osvojio pobedom nad Manijem Pakjaom u maju.

Ostali sportovi 08.07.2015 | 10:40
Mejvederu oduzet WBO pojas!

Mejvederu je oduzet pojas zbog neplaćene takse, koja je obavezna po pravilima WBO koja se odnosi na boksere koji u svom posedu imaju više titula.

Amerikanac je pobedom nad Pakjaom u velter kategoriji poboljšao svoj skor na 48 mečeva bez poraza, ali je propustio rok za plaćanje 200.000 dolara na ime takse.

Ta suma je, inače, samo 0,1 odsto onoga što je Mejveder zaradio pobedom nad Pakjaom, pa je WBO objavio da će morati da se odrekne titule. Amerikanac u svom posedu ima i juniorsku titulu u srednjoj kategoriji u WBO verziji i zbog toga je nastao problem.

WBO je istakao da je protiv pravila da bokseri drže svetske titule u više težinskih kategorija i da Mejveder treba da izabere koje titule će se odreći. Mejveder, najplaćeniji bokser u istoriji, ima do petka da se oglasi i odgovori WBO kakav je njegov stav.

„Komitet WBO nema alternativu, već da prestane da priznaje Flojda Mejvedera kao WBO svetskog šampiona u velter kategoriji i oduzme mu titulu zbog nepoštovanja pravila WBO“, stoji u saopštenju.

Mejveder, koji je od borbe sa Pakjaom zaradio preko 200 miliona dolara, ima dve nedelje da podnese žalbu na odluku WBO.

Komentari / 0

Ostavite komentar