Владика Јефрем служио литургију на Ивањдан

Поводом дана родјења Светог Јована Претече – Ивањдана и крсне славе храма у Кукуљама, свету архијерејску литургију у овом селу данас је служио епископ бањалучки Јефрем уз саслужење већег броја свештеника.

Република Српска 07.07.2015 | 17:40
Владика Јефрем служио литургију на Ивањдан

Обављен је и чин рукоположења младог свештеника Радислава Петровића, коме је ово прво намјесништво у православном храму у Кукуљама.

Након богослужења и светог причешћа вјерника, формирана је свечана литија која је три пута обишла мјесну цркву, а потом је настављено сеоско славље, јер се у овом лијевчанском селу Ивањдан традиционално прославља као сеоска слава.

Вјерском збору присуствује више стотина градјана из овог и других лијевчанских села. Свечаности су почеле уочи празника Ивањданским фолклорним сусретима, „Кукуље 2015“, које је организовало мјесно КУД „Дјердан“ уз учешће више фолклорних ансамбала из Лијевчанских села.

Кукуљчани су се, по традицији, и овог Ивањдана сјетили суградјана, који су своје животе положили за Републику Српску у прошлом одбранбено отаџбинском рату. У присуству родбине, сабораца и пријатеља, парастост је служио свештеник Радислав Петровић. Свијеће и вијенце на спомен обиљежје шесторице погинулих бораца положиле су делегације општине, општинске борачке организације, СУБНОР-а, ове и сусједних мјесних заједница Косјерово и Лилић.

Ово је прилика и обавеза да одамо дужну пошту онима који су дали највриједније што су имали– живот за свој народ и Републику Српску – казао је предсједник Мјесне борачке организације Кукуље Горан Бркић. Он је додао да се, управо, због тога они не смију никада заборавити.

(Саво Кесер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МС

07.07.2015 16:15

Сад је на реду да "Иринеј & цо" смијене и овог цеститог Владику па се могу ици поклонити папи.

ОДГОВОРИТЕ