Протести уколико буде ратних застава

Удружење ратних војних инвалида општине Зворник организоваће протесте и "пресјећи" бошњачку колону "Марш мира" уколико у колони буду ношене било какве провокативне ознаке које вријеђају српски народ, рекао је данас предсједник Удружења Драгислав Мијановић.

Босна и Херцеговина 07.07.2015 | 15:35
Протести уколико буде ратних застава

Мијановић је појаснио да под провокативним ознакама сматра ратну заставу такозване Армије БиХ и осталих паравојски које су под том заставом чиниле злочине над српским народом, заставе "Исламске државе" и са арапским натписима, ознаке са ликом Насера Орића и слично.

Он је на конференцији за новинаре рекао да кроз манифестацију "Марш мира", злоупотребљавајући слободу изражавања, бошњачка страна сваке године у први план истиче обиљежја и заставе из ратног периода, што представља чин дубоког вријеђања српских жртава из одбрамбено-отаџбинског рата, као и српског народа у цијелости.

Истичући да поштује право сваког народа да на цивилизован начин обиљежи значајне датуме из своје историје, Мијановић је рекао да ратни војни инвалиди желе да мирним протестима спријече појаву истицања ратних застава која је усмјерена на беспотребно изазивања међунационалне мржње.

Мијановић је рекао да ће, уколико буде потребно, мирни протести и окупљање чланова и симпатизера овог удружења бити организовани од 8. до 10. јула, на више локација, те додао да су о свему обавијештени Центар јавне безбједности Бијељина, Станица јавне безбједности Зворник, као и полицијске станице у Братунцу и Сребреници.

Мијановић је нагласио да протести ратних војних инвалида нису усмјерени на спречавање "Марша мира", већ представљају "глас разума против нетолеранције и мржње на овим просторима".

Удружење ратних војних инвалида Зворник апелује и на надлежне органе Републике Српске да, у складу са својим овлашћењима, спријече незаконито истицање обиљежја која жртве протеклог рата и српски народ у цијелости дубоко понижавају и вријеђају.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Марко

07.07.2015 13:54

Свака цаст! Ми у Добровољацкој не моземо на миру ни свијеце запалити а камо ли доци са заставама са ликом генерала Ратка Младица. Подрска!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

07.07.2015 14:00

Сипа и муп морају реаговати ако немозе двоглави орао у Сарајево не мозе ни љиљан у на територију Српске па доста је висе провокација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.07.2015 17:46

ако они могу фашистичке заставе...треба дуж читавог пута поставити слике господина Генерала Младића који неправедно лежи у Хагу...свима је познато да је он једини дјелио чоколадице дјеци у сребреници

Name

Бег

07.07.2015 14:21

Стета да има оваквих мисљења и ово показује да смо.ми у ствари сви зивотиње и неписмени балканци али да не буде греске Срби Босњаци и Хрват. Ниста боље нисмо ни заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијешно

07.07.2015 14:23

Мијановић води војне инвалиде да се туку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦСИМ

07.07.2015 14:58

СВАКА ПРОВОКАЦИЈА МОЗЕ ДА НАРУСИ МИР. С ТИМ У ВЕЗИ САМО НОСЕЊЕ ПРОВОКАТИВНИХ ЗАСТАВА ЛЕТАКА И ДРУГИХ ОБИЉЕЗЈА ДОВОЉНО ГОВОРИ ДА ОПЕТ БОСЊАЦИ ЗЕЛЕ СУКОБЕ И ПРОВОКАЦИЈЕ ЗАР НЕМОГУ МИРНО СА ЗАСТАВАМА БИХ ОБИЉЕЗИТИ ТАЈ ДАН НИКО НИСТА НЕМА ПРОТИВ, АЛИ РАТНУ ЗАСТАВУ ТУ ИСТУ ЈЕ НОСИО НАСЕР ОРИЦ ПОДРИЊЕМ ПОД ЦИЈИМ ОКРИЉЕМ ЈЕ КАЛО И УБИЈАО СРПСКУ НЕЈАЦ, ЗЕНЕ, ДЕЦУ СТАРЦЕ И ЦИВИЛЕ. АКО МИСЛИТЕ ДА ЈЕ ТО ИСПРАВНО ОНДА ЈЕ НОСИТЕ АЛИ СТЕ ЗАДОЈЕНИ МРЗЊОМ И ТО НИЈЕ ДОБРО СВЕ СТО ЈЕ СРПСКО СМЕТА ВАМ, НИЈЕ НИ ЦУДО ЈЕР ЈЕ КОМАДАНТ КОЈЕГ СЛАВИТЕ И ВЕЛИЦИТЕ ОРИЦ ИЗДАО НАРЕДБУ ДА СЕ ПОУБИЈА СВЕ КОКОСКЕ, КРАВЕ ОВЦЕ, СВИЊЕ СВЕ СТО ЈЕ СРПСКО, НИЈЕ ЛИ ТО ЗВЈЕРСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

07.07.2015 15:11

Слазем се са вама. Муслимани користе обиљезја да провоцирају Србе. Е па доста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

07.07.2015 15:22

Апсолутно забранити на територији Републике Српске ношење ратних застава тзв.армије бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

07.07.2015 15:31

Све то је масло Милорада Додика, Бакира Изетбеговића и Драгана Човића. Приближава се тренутак кад ће морати положити рачуне. Сва тројица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

07.07.2015 15:44

Свака цаст! Пуна подрска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

07.07.2015 15:57

хахаххахаха који сте ви ботови

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

07.07.2015 19:35

Ратним профитерима са све 3 стране одговара хаос а ти ... народе схвати вец једном. Једном су нам резирали рат и оставили на цједилу урадице то и други пут. Нису они дзаба јели пецење на Угру сви заједно неки дан. Инцко,Хил,цетници,хандзар дивизија,устасе....па све је то увезано као цријева. Нису ни Британци бас сад као слуцајно покренули прицу о Сребреници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Керим

07.07.2015 23:16

Немам ништа против али онда и Срби морају престати носити засаве са кокардама...једино тако смо фер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Керим

08.07.2015 14:38

А гдје то Срби марширају у Федерацији?Колико ја знам једино са црним заставама маршира ИСИЛ по Федерацији.

ОДГОВОРИТЕ