Protesti ukoliko bude ratnih zastava

Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Zvornik organizovaće proteste i "presjeći" bošnjačku kolonu "Marš mira" ukoliko u koloni budu nošene bilo kakve provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod, rekao je danas predsjednik Udruženja Dragislav Mijanović.

Bosna i Hercegovina 07.07.2015 | 15:35
Protesti ukoliko bude ratnih zastava

Mijanović je pojasnio da pod provokativnim oznakama smatra ratnu zastavu takozvane Armije BiH i ostalih paravojski koje su pod tom zastavom činile zločine nad srpskim narodom, zastave "Islamske države" i sa arapskim natpisima, oznake sa likom Nasera Orića i slično.

On je na konferenciji za novinare rekao da kroz manifestaciju "Marš mira", zloupotrebljavajući slobodu izražavanja, bošnjačka strana svake godine u prvi plan ističe obilježja i zastave iz ratnog perioda, što predstavlja čin dubokog vrijeđanja srpskih žrtava iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i srpskog naroda u cijelosti.

Ističući da poštuje pravo svakog naroda da na civilizovan način obilježi značajne datume iz svoje istorije, Mijanović je rekao da ratni vojni invalidi žele da mirnim protestima spriječe pojavu isticanja ratnih zastava koja je usmjerena na bespotrebno izazivanja međunacionalne mržnje.

Mijanović je rekao da će, ukoliko bude potrebno, mirni protesti i okupljanje članova i simpatizera ovog udruženja biti organizovani od 8. do 10. jula, na više lokacija, te dodao da su o svemu obaviješteni Centar javne bezbjednosti Bijeljina, Stanica javne bezbjednosti Zvornik, kao i policijske stanice u Bratuncu i Srebrenici.

Mijanović je naglasio da protesti ratnih vojnih invalida nisu usmjereni na sprečavanje "Marša mira", već predstavljaju "glas razuma protiv netolerancije i mržnje na ovim prostorima".

Udruženje ratnih vojnih invalida Zvornik apeluje i na nadležne organe Republike Srpske da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, spriječe nezakonito isticanje obilježja koja žrtve proteklog rata i srpski narod u cijelosti duboko ponižavaju i vrijeđaju.

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Marko

07.07.2015 13:54

Svaka cast! Mi u Dobrovoljackoj ne mozemo na miru ni svijece zapaliti a kamo li doci sa zastavama sa likom generala Ratka Mladica. Podrska!!!

ODGOVORITE
Name

snouden

07.07.2015 14:00

Sipa i mup moraju reagovati ako nemoze dvoglavi orao u Sarajevo ne moze ni ljiljan u na teritoriju Srpske pa dosta je vise provokacija.

ODGOVORITE
Name

xxx

08.07.2015 17:46

ako oni mogu fašističke zastave...treba duž čitavog puta postaviti slike gospodina Generala Mladića koji nepravedno leži u Hagu...svima je poznato da je on jedini djelio čokoladice djeci u srebrenici

Name

Beg

07.07.2015 14:21

Steta da ima ovakvih misljenja i ovo pokazuje da smo.mi u stvari svi zivotinje i nepismeni balkanci ali da ne bude greske Srbi Bosnjaci i Hrvat. Nista bolje nismo ni zasluzili.

ODGOVORITE
Name

Smiješno

07.07.2015 14:23

Mijanović vodi vojne invalide da se tuku.

ODGOVORITE
Name

CSIM

07.07.2015 14:58

SVAKA PROVOKACIJA MOZE DA NARUSI MIR. S TIM U VEZI SAMO NOSENJE PROVOKATIVNIH ZASTAVA LETAKA I DRUGIH OBILJEZJA DOVOLJNO GOVORI DA OPET BOSNJACI ZELE SUKOBE I PROVOKACIJE ZAR NEMOGU MIRNO SA ZASTAVAMA BIH OBILJEZITI TAJ DAN NIKO NISTA NEMA PROTIV, ALI RATNU ZASTAVU TU ISTU JE NOSIO NASER ORIC PODRINJEM POD CIJIM OKRILJEM JE KALO I UBIJAO SRPSKU NEJAC, ZENE, DECU STARCE I CIVILE. AKO MISLITE DA JE TO ISPRAVNO ONDA JE NOSITE ALI STE ZADOJENI MRZNJOM I TO NIJE DOBRO SVE STO JE SRPSKO SMETA VAM, NIJE NI CUDO JER JE KOMADANT KOJEG SLAVITE I VELICITE ORIC IZDAO NAREDBU DA SE POUBIJA SVE KOKOSKE, KRAVE OVCE, SVINJE SVE STO JE SRPSKO, NIJE LI TO ZVJERSTVO.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

07.07.2015 15:11

Slazem se sa vama. Muslimani koriste obiljezja da provociraju Srbe. E pa dosta vise.

ODGOVORITE
Name

kosta

07.07.2015 15:22

Apsolutno zabraniti na teritoriji Republike Srpske nošenje ratnih zastava tzv.armije bih.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

07.07.2015 15:31

Sve to je maslo Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića. Približava se trenutak kad će morati položiti račune. Sva trojica.

ODGOVORITE
Name

Is

07.07.2015 15:44

Svaka cast! Puna podrska!

ODGOVORITE
Name

ja

07.07.2015 15:57

hahahhahaha koji ste vi botovi

ODGOVORITE
Name

exsa

07.07.2015 19:35

Ratnim profiterima sa sve 3 strane odgovara haos a ti ... narode shvati vec jednom. Jednom su nam rezirali rat i ostavili na cjedilu uradice to i drugi put. Nisu oni dzaba jeli pecenje na Ugru svi zajedno neki dan. Incko,Hil,cetnici,handzar divizija,ustase....pa sve je to uvezano kao crijeva. Nisu ni Britanci bas sad kao slucajno pokrenuli pricu o Srebrenici.

ODGOVORITE
Name

Kerim

07.07.2015 23:16

Nemam ništa protiv ali onda i Srbi moraju prestati nositi zasave sa kokardama...jedino tako smo fer.

ODGOVORITE
Name

Re Kerim

08.07.2015 14:38

A gdje to Srbi marširaju u Federaciji?Koliko ja znam jedino sa crnim zastavama maršira ISIL po Federaciji.

ODGOVORITE