Русија: Ниски људи не могу возити камион?

Особе ниже од 150 цантиметара ускоро у Русији неће моћи да добију дозволу за управљање камионима, аутобусима, тролејбусима и трамвајима, ако буде прихваћен законски предлог Министарства здравља.

Свијет 07.07.2015 | 14:35
Русија: Ниски људи не могу возити камион?

Министарство сматра да би такво ограничење повећало безбједност и смањило број саобраћајних несрећа, преноси агенција Фена.

Међутим, одмах су се јавили противници тог закона, па тако, на пример, адвокат Јевгениј Черноусов с дугогодишњим стажом у Министарству унутрашњих послова, пита како би се контролисало то ограничење.

"Нејасно је како би саобраћајна полиција утврдила прекршај, хоће ли с метром ходати около", чуди се он.

Према његовом мишљењу, предлог Министарства здравља пре свега је уперен против жена возача тролејбуса које, како је рекао, очигледно некима сметају.

Черноусов додаје да нема статистике која доказује да људи нижи од 150 цантиметара лоше возе и учествују у саобраћајним несрећама чешће од виших.

"Ако је особа потпуно здрава, какве везе има стас, то је дискриминација", сматра председник Удружења за правну заштиту Виктор Травин.

Он подсећа да произвођачи уграђују прилагодљива седишта и да не постоји проблем због кога ниски људи не би смели да управљају возилима као што су трамвај или тролејбус.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПА - ДЕ

07.07.2015 12:44

ИСПРАВНО - љекарски-комисија - дозвола па онда вози , ниси висок 150 е онда цекај па кад одрастес вози камион и слицно А ЈА САМ ЛИЦНО ПЛАТИЈО КАЗНУ 150 Е ЈЕР МИ ЈЕ ДИЈЕТЕ БИЛО ВИСОКО 149 цм а није имало циц за дијете ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

07.07.2015 15:18

Ста је слиједеце,слање низих од 150 цм у концентрационе логоре.Који фасизам.

ОДГОВОРИТЕ