Наспавани људи су бољи радници

Психолози са Универзитета Мичиген су, у сврхе истраживања, креирали собу за спавање унутар радног окружења да би видели какав ефект има на раднике.

Здравље 07.07.2015 | 10:09
Наспавани људи су бољи радници

У истраживању група испитаника одспавала је у средином дана након што су радили на компјутерима који су дизајнирани да би их фрустрирали, пише портал Магазин.

Испитаници су, при том, морали да прецртају геометријски дизајн на папир без икаквих грешака и нису смели да подигну оловку с папира приликом извршавања задатака, од којих је половина била нерешива. Од 40 испитаника који су морали да решавају геометријске задатке, половина њих је добила време за спавање, после чега су наспаване особе лакше решавале тешке задатке, за разлику од особа које нису спавале и које су одустале од њиховог решавања.

Способност "спавача" да се суоче с тешким задацима сугеришу да су они били спремнији да се носе с фрустрацијом после спавања. Научници указују да су људи када су неиспавани склонији варању, доношењу ирационалних одлука после дугог и напорног дана када су психичке способности ниже и одустајању од било којих задатака.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар