Аустријски политичари љетују у домовини

Аустријски политичари ће и ове године у планирању летњег одмора предност дати боравку у Аустрији, али не одустају од тога да један део проведу и у иностранству.

Путовања 07.07.2015 | 10:04
Аустријски политичари љетују у домовини

Председник Аустрије Хајнц Фишер остаће у Аустрији и одмор ће икористити за планинарење и читање, као и за игру са унучићима покрај језера Хаштат.

Аустријски канцелар Вернер Фајман са породицом ће отпутовати на недељу дана у Хрватску на море, а другу недељу планира да проведе у Француској. Вицеканцелар и министар привреде Рајнхолд Митерленер одлучио се за одмор у Аустрији на језеру у покрајини Корушкој, а планира да слободно време проведе возећи бицикл и читајући књиге.

Такође уз књиге одмор планира да проведе и министар културе Јозеф Остермаје, који ће прве две недеље августа провести на Кипру.

Шеф дипломатије Себастијан Курц за сада није објавио планове за одмор и за сада се зна да планира једну недељу да проведе у Италији. Министар за социјална питања отпутоваће у Холандију, а министарка образовања Габријеле Хајниш-Хосек остаје у Аустрији, где ће обићи планине.

Министарка за жене Софи Кармасин боравиће, како је најавила, у Француској, а потом ће одмор наставити на језеру Мондзе у Аустрији. Министар финансија Ханс-Јерг Шелинг планира одмор на језеру Атерзе у Аустрији, а као и министарка здравља Сабине Оберхаузер остаће у Аустрији, овај пут у Корушкој.

Министар правосуђа Волфганг Брандштетер такође планира да одмор проведе делимично у Аустрији, а потом и у САД, где му живи кћерка. Министар пољопривреде Андре Рупрехтер ће са породицом обићи Италију и затим Алпбах у Аустрији, док ће министар одбране Гералд Клуг први део одмора провести у Аустрији, а затим отпутовати "негде на југ".

Председница парламента Дорис Бурес планира у августу да посети Шкотску.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дрзава Република Српска Србија

07.07.2015 13:31

Прво, не казе се "домовина" вец отадзбина. Нисмо хрвати. Друго, Аустријанци су паметни људи, воде рацуна о свом будзету и не расипају паре у вријеме кризе. И ја цу исто тако ове године љетовати у Грцкој, али послије тога цу отици у Требиње, па онда и на рафтинг Таром, све паре цу оставити у Србији, невезано да ли се ради о истоцном или западном дијелу Републике Српске Србије јер све је то наса Србија...

ОДГОВОРИТЕ