Вимблдон: Ноле и Андерсон настављају у 14:00!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Јужноафриканац Кевин Андерсон од 14 часова ће наставити свој меч осмине финала Вимблдона.

Тенис 07.07.2015 | 10:00
Вимблдон: Ноле и Андерсон настављају у 14:00!

Тај меч је прекинут у понедељак увече због мрака при резултату 2-2 у сетовима, и то пошто је Андерсон добио прва два са по 7:6, а Ђоковић узвратио са 6:1, 6:4.

Победник тог дуела у борби за полуфинале играће са Хрватом Марином Чилићем, који је победио Дениса Кудлу са 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Дуел Ђоковића и Андерсона прекинут је око 21 час по локалном времену, пошто Терен 1, на којем су играли, нема рефлекторе. Иако је Централни терен у тим тренуцима био слободан, организатори су одлучили да испоштују правила по којима се меч после прекида због мрака наставља следећег дана на истом том терену.

Само два дана раније, Гаел Монфис и Жил Симон су свој меч завршили на највећем терену. Такву одлуку, међутим, оправдава чињеница да се недељом не игра на Вимблдону, што значи да би Французи морали да чекају понедељак да заврше меч, а зна се да се тог дана играју мечеви четврте рунде на трећем Грен слему сезоне.

Прва четири сета сусрета између Ђоковића и Андерсона показала су два лица српског тенисера. У прва два сета, први рекет света је био превише летаргичан, имао је своје шансе, али их није искористио, а Андерсон је у два тај-брејка стигао до 2:0. Новак се потом пробудио, одиграо знатно боље и тако стигао до 2-2 у сетовима пре прекида због мрака.

Поред Ђоковића, на терену ће се у току дана наћи и Ненад Зимоњић и Миомир Кецмановић.

Зимоњић игра трећи меч на Терену 3 и у пару са Пољаком Марћином Матковским чека га четвртфинале дублова са Холанђанином Жан-Жилијеном Рожеом и Хоријом Текауом из Румуније.

Кецмановић ће се на терену наћи већ око 12.45, пошто игра први меч на Терену 16 са Партиком Никлас-Салминеном из Финске у другом колу такмичења јуниора.

За уторак су заказани и мечеви четвртфинала женског сингла. На Централном терену програм у 14 часова отварају Рускиња Марија Шарапова и Коко Вандевег из Сједињених Држава, а потом на њега излазе најбоља тенисерка света Серена Вилијамс и Белорускиња Викторија Азаренка. После Ђоковића и Андерсона, на Терену 1 играју Шпанкиња Гарбине Мугуруса и Тимеа Бачшински из Швајцарске, пре Американке Медисон Киз и Агњешке Радвањске из Пољске.

Коментари / 0

Оставите коментар