Vimbldon: Nole i Anderson nastavljaju u 14:00!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Južnoafrikanac Kevin Anderson od 14 časova će nastaviti svoj meč osmine finala Vimbldona.

Tenis 07.07.2015 | 10:00
Vimbldon: Nole i Anderson nastavljaju u 14:00!

Taj meč je prekinut u ponedeljak uveče zbog mraka pri rezultatu 2-2 u setovima, i to pošto je Anderson dobio prva dva sa po 7:6, a Đoković uzvratio sa 6:1, 6:4.

Pobednik tog duela u borbi za polufinale igraće sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je pobedio Denisa Kudlu sa 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Duel Đokovića i Andersona prekinut je oko 21 čas po lokalnom vremenu, pošto Teren 1, na kojem su igrali, nema reflektore. Iako je Centralni teren u tim trenucima bio slobodan, organizatori su odlučili da ispoštuju pravila po kojima se meč posle prekida zbog mraka nastavlja sledećeg dana na istom tom terenu.

Samo dva dana ranije, Gael Monfis i Žil Simon su svoj meč završili na najvećem terenu. Takvu odluku, međutim, opravdava činjenica da se nedeljom ne igra na Vimbldonu, što znači da bi Francuzi morali da čekaju ponedeljak da završe meč, a zna se da se tog dana igraju mečevi četvrte runde na trećem Gren slemu sezone.

Prva četiri seta susreta između Đokovića i Andersona pokazala su dva lica srpskog tenisera. U prva dva seta, prvi reket sveta je bio previše letargičan, imao je svoje šanse, ali ih nije iskoristio, a Anderson je u dva taj-brejka stigao do 2:0. Novak se potom probudio, odigrao znatno bolje i tako stigao do 2-2 u setovima pre prekida zbog mraka.

Pored Đokovića, na terenu će se u toku dana naći i Nenad Zimonjić i Miomir Kecmanović.

Zimonjić igra treći meč na Terenu 3 i u paru sa Poljakom Marćinom Matkovskim čeka ga četvrtfinale dublova sa Holanđaninom Žan-Žilijenom Rožeom i Horijom Tekauom iz Rumunije.

Kecmanović će se na terenu naći već oko 12.45, pošto igra prvi meč na Terenu 16 sa Partikom Niklas-Salminenom iz Finske u drugom kolu takmičenja juniora.

Za utorak su zakazani i mečevi četvrtfinala ženskog singla. Na Centralnom terenu program u 14 časova otvaraju Ruskinja Marija Šarapova i Koko Vandeveg iz Sjedinjenih Država, a potom na njega izlaze najbolja teniserka sveta Serena Vilijams i Beloruskinja Viktorija Azarenka. Posle Đokovića i Andersona, na Terenu 1 igraju Špankinja Garbine Mugurusa i Timea Bačšinski iz Švajcarske, pre Amerikanke Medison Kiz i Agnješke Radvanjske iz Poljske.

Komentari / 0

Ostavite komentar