Вимблдон - Јелена: Као да сам против зида играла!

Јелена Јанковић каже да није имала довољно снаге да се супротстави Агњешки Радвањској у осмини финала Вимблдона (7:5, 6:4).

Тенис 06.07.2015 | 21:20
Вимблдон - Јелена: Као да сам против зида играла!

“Имала сам шансу у првом сету, 3:1 сам водила. Можда би била друга прича да сам се одвојила на 4:1, али од тада сам била све уморнија. Било је много дугих поена, осећала сам се као да играм са зидом јер се лопта враћала константно. Била је издржљивија, сваки пут је враћала и ја бих била у небраном грожђу, а она ми је много поена узела из контре – блокира, блокира и онда нападне. Сваки пут мислим да имам поен, али врати се једна више лопта и на крају изгубим. не знам како врати, изгледа као да јој испада рекет из руке, али пређе преко“, рекла је Јелена.

“Доста је спремнија физички од мене и мислим да је то пресудило. Могла је да трчи до сутра и није се умарала, а мој ниво је опадао. Да сам имала снаге да константно ударам и да вршим притисак, мислим да би било другачије. Нисам добро сервирала, ништа нисам добила бесплатно сервисом као у претходним мечевима. Можда и због тих дугих поена, уморим се и онда на сервису немам снаге да дам све од себе“, додала је Јанковићева.

Јелена је потом додатно похвалила противницу.

“Ниједан пропуст није олако направила, мало је имала неизнуђених грешака, сваки поен сам морала поштено да зарадим и да се намучим. Она гурне лоптице, користи моју снагу и само пласира, ниско, мекано. Онда ја ударам, а она то фино користи“.

Јанковићева се осврнула и на судију, који јој је три пута опоменуо због прекорачења времена.

“Судија је играо добру улогу на њеној страни, нисам могла да верујем шта човек ради. И ми смо људи, играмо поен од 20 и више удараца...ОК, правила постоје, али онда би све живе кажњавали – колико их се шета, дише, па узимају пешкир, и ништа? Прошло је неколико секунди више и он ми два пута даје опомену на брејк лопту, и тада морам да сервирам други сервис. А мени душа у носу...“.

Јанковићева каже да мора да ради како би физички могла да испрати захтеве врхунског тениса.

“Већ сам се уздигла доста и сада могу само да напредујем. Треба да будем физички спремнија и бржа, па да градим на овоме. Неадекатно сам тренирала због повреда – леђа, мишић, стопало, бутина, никако да ухватим континуитет. Како онда да имам кондицију? Још сам ја феномен јер играм на таленат. Играм на високом нивоу нпр. у Риму после три дана ударања, као и финале Индијан Велса после три недеље паузе. Ја то могу на таленат, али за издржљивост мора да се ради. Не може да падне с неба, консантан рад и доћи ће на своје. Нисам играла много у првом делу сезоне, желим да играм што више и да се вратим тамо где ми је место“, закључила је Јелена.

Коментари / 0

Оставите коментар