Vimbldon - Jelena: Kao da sam protiv zida igrala!

Jelena Janković kaže da nije imala dovoljno snage da se suprotstavi Agnješki Radvanjskoj u osmini finala Vimbldona (7:5, 6:4).

Tenis 06.07.2015 | 21:20
Vimbldon - Jelena: Kao da sam protiv zida igrala!

“Imala sam šansu u prvom setu, 3:1 sam vodila. Možda bi bila druga priča da sam se odvojila na 4:1, ali od tada sam bila sve umornija. Bilo je mnogo dugih poena, osećala sam se kao da igram sa zidom jer se lopta vraćala konstantno. Bila je izdržljivija, svaki put je vraćala i ja bih bila u nebranom grožđu, a ona mi je mnogo poena uzela iz kontre – blokira, blokira i onda napadne. Svaki put mislim da imam poen, ali vrati se jedna više lopta i na kraju izgubim. ne znam kako vrati, izgleda kao da joj ispada reket iz ruke, ali pređe preko“, rekla je Jelena.

“Dosta je spremnija fizički od mene i mislim da je to presudilo. Mogla je da trči do sutra i nije se umarala, a moj nivo je opadao. Da sam imala snage da konstantno udaram i da vršim pritisak, mislim da bi bilo drugačije. Nisam dobro servirala, ništa nisam dobila besplatno servisom kao u prethodnim mečevima. Možda i zbog tih dugih poena, umorim se i onda na servisu nemam snage da dam sve od sebe“, dodala je Jankovićeva.

Jelena je potom dodatno pohvalila protivnicu.

“Nijedan propust nije olako napravila, malo je imala neiznuđenih grešaka, svaki poen sam morala pošteno da zaradim i da se namučim. Ona gurne loptice, koristi moju snagu i samo plasira, nisko, mekano. Onda ja udaram, a ona to fino koristi“.

Jankovićeva se osvrnula i na sudiju, koji joj je tri puta opomenuo zbog prekoračenja vremena.

“Sudija je igrao dobru ulogu na njenoj strani, nisam mogla da verujem šta čovek radi. I mi smo ljudi, igramo poen od 20 i više udaraca...OK, pravila postoje, ali onda bi sve žive kažnjavali – koliko ih se šeta, diše, pa uzimaju peškir, i ništa? Prošlo je nekoliko sekundi više i on mi dva puta daje opomenu na brejk loptu, i tada moram da serviram drugi servis. A meni duša u nosu...“.

Jankovićeva kaže da mora da radi kako bi fizički mogla da isprati zahteve vrhunskog tenisa.

“Već sam se uzdigla dosta i sada mogu samo da napredujem. Treba da budem fizički spremnija i brža, pa da gradim na ovome. Neadekatno sam trenirala zbog povreda – leđa, mišić, stopalo, butina, nikako da uhvatim kontinuitet. Kako onda da imam kondiciju? Još sam ja fenomen jer igram na talenat. Igram na visokom nivou npr. u Rimu posle tri dana udaranja, kao i finale Indijan Velsa posle tri nedelje pauze. Ja to mogu na talenat, ali za izdržljivost mora da se radi. Ne može da padne s neba, konsantan rad i doći će na svoje. Nisam igrala mnogo u prvom delu sezone, želim da igram što više i da se vratim tamo gde mi je mesto“, zaključila je Jelena.

Komentari / 0

Ostavite komentar