Виктор: Боли ме много! А сутра ће још више...!

Виктор Троицки каже да му Вашек Поспишил није дозволио много шанси и да је Канађанин заслужено победио у четвртом колу Вимблдона (4:6, 6:7, 6:4, 6:3, 6:3).

Тенис 06.07.2015 | 20:40
Виктор: Боли ме много! А сутра ће још више...!

“Невероватно је сервирао – јесам ја више одсервирао асова, али његов проценат био је изванредан. Нисам могао да прочитам његов сервис – обично по избачају лопте могу да закључим где ће ићи лопта, а код њега нисам успевао. Уз то, погађао је углове и нисам успео да направим брејк четири сета – када је тако, искрено, нисам ни заслужио да победим“.

“Можда нисам смео да допустим брејк у трећем сету, имао сам 30:0. Ипак, све се нешто збрзало, одиграо је неке поене добро и одједном је добио шансу, коју је храбро искористио. Кривим мало и себе, али одајем њему признање јер је одиграо сјајно када је требало да одигра. Можда је требало да будем мало офанзивнији, али тако је испало, он је погађао када је било важно“, додао је српски тенисер.

Троицки каже да му Поспишил није дозволио да искористи своја оружја.

“Мислио сам да ће мало пасти још у трећем сету, али није ми давао шансе да га докрајчим. Можда сам имао једну полушансу у трећем сету, на 30:30 сам промашио ритерн на други сервис. Када водиш 2:0 и буде 2:2, осетиш се нелагодно. Није то несигурност, али био си близу краја и одједном се ломи резултат у петом... Још је он имао предност, сервирао је први, нисам смео да допустим други брејк у четвртом сету. Нисам имао много прилика, а осећао сам ритерн сјајно током целе сезоне на трави. Честитам му на томе, није ми дозволио да користим своје оружје“.

После финала у Штутгарту, полуфинала на Квинсу, Виктор је играо и осмину финала Вимблдона, што су одлични резултати, али пропуштена прилика много боли.

“Не може то одмах да се осети, вероватно ће ми сутра бити горе кад се пробудим, тада је другачији осећај скроз. Задовољан сам резултатима које сам направио на трави, да ми је неко рекао да ћу играти четврто коло, прихватио бих, али када знаш да си имао овакву прилику и 2:0.... Боли. Али то је спорт, није први и вероватно ни последњи пут. Идемо даље, бићу у Топ 20, то је позитивна ствар, играм добро и имам самопоуздања, сада ми је само потребно да се психички одморим“, рекао је Виктор.

Србији сада следи Дејвис куп меч са Аргентином у Буенос Ајресу, Троицки је на списку селектора Богдана Обрадовића, али после пораза је рекао да још не може да размишља о томе.

“Не знам, не могу сад да одговорим, тренутно сам разочаран. Не могу да размишљам тренутно о дуелу са Аргентином, видећу, мало сам психички испражњен и треба ми можда неколико дана без тениса, да заборавим на ово. Сада идем у Београд. Планирао сам да играм, желео сам да играм, али тренутно сам мало разочаран после овако пропуштене шансе“, закључио је Троицки.

Коментари / 0

Оставите коментар