Вимблдон: Гаске и Мари у 1/4-финалу преко Кирјоса и Карловића

Француски тенисер Ришар Гаске разочарао је Матса Виландера и победио Ника Кирјоса у четвртом колу Вимблдона. Енди Мари пласирао се у осмо узастопно четвртфинале Вимблдона, пошто је савладао Ива Карловића са 3-1, по сетовима 7:6, 6:4, 5:7, 6:4.

Тенис 06.07.2015 | 20:00
Вимблдон: Гаске и Мари у 1/4-финалу преко Кирјоса и Карловића

Гаске је наставио са сјајним партијама на другом Грен слему сезоне и славио резултатом 7:5, 6:1, 6:7 (7-9), 7:6 (8-6).

После меча који је трајао нешто мање од три сата Француз је обезбедио меч са победником дуела Стан Вавринка – Давид Гофан.

Аустралијанац је боље отворио дуел направивиши брејк, али је Гаске убрзо изједначио и потом још једном одузео сервис противнику за први сет. Тада је почео Кирјосов „распад“ – изгубио је други сет после само 25 минута и имао још једну жустру свађу са судијом.

У трећем делу игре ушло се у тај брејк у којем је Ник спасао три меч лопте, потом смањио на 2-1 у сетовима и чинило се да може до преокрета.

Ипак, изгледа да га је Виландер урекао, пошто је Ришар добио следећи тај брејк и на путу је да понови најбољи резултат на Вимблдону јер је 2007. играо полуфинале.

Карловић је имао шансу у тај-брејку првог сета, водио је са 4:2, али није издржао притисак и Мари је завршио посао у четири сета.

Шкотски тенисер сјајно је враћао сервисе Карловића у већем делу меча, у првом сету је искористио тек седму сет лопту, а већ почетком другог сета је направио први брејк.

У трећем сету Карловић је успео да одузме сервис Марију и смањи на 2-1, али је у четвртом ипак ниеј могао. Мари је можда имао и малу помоћ судија у седмом гему четвртог сета јер делује да главни судија није требало да му дозволи ’челенџ’ на брејк лопти којим је и дошао до кључног брејка.

Имао је већ у следећем гему Карловић две одвојене прилике да врати брејк, али није успео и Мари је прошао у ново вимблдонско четвртфинале.

Он ће у борби за полуфинале играти против Васека Поспишила који је после великог преокрета добио Виктора Троицког са 3-2.

Коментари / 0

Оставите коментар