Vimbldon: Gaske i Mari u 1/4-finalu preko Kirjosa i Karlovića

Francuski teniser Rišar Gaske razočarao je Matsa Vilandera i pobedio Nika Kirjosa u četvrtom kolu Vimbldona. Endi Mari plasirao se u osmo uzastopno četvrtfinale Vimbldona, pošto je savladao Iva Karlovića sa 3-1, po setovima 7:6, 6:4, 5:7, 6:4.

Tenis 06.07.2015 | 20:00
Vimbldon: Gaske i Mari u 1/4-finalu preko Kirjosa i Karlovića

Gaske je nastavio sa sjajnim partijama na drugom Gren slemu sezone i slavio rezultatom 7:5, 6:1, 6:7 (7-9), 7:6 (8-6).

Posle meča koji je trajao nešto manje od tri sata Francuz je obezbedio meč sa pobednikom duela Stan Vavrinka – David Gofan.

Australijanac je bolje otvorio duel napraviviši brejk, ali je Gaske ubrzo izjednačio i potom još jednom oduzeo servis protivniku za prvi set. Tada je počeo Kirjosov „raspad“ – izgubio je drugi set posle samo 25 minuta i imao još jednu žustru svađu sa sudijom.

U trećem delu igre ušlo se u taj brejk u kojem je Nik spasao tri meč lopte, potom smanjio na 2-1 u setovima i činilo se da može do preokreta.

Ipak, izgleda da ga je Vilander urekao, pošto je Rišar dobio sledeći taj brejk i na putu je da ponovi najbolji rezultat na Vimbldonu jer je 2007. igrao polufinale.

Karlović je imao šansu u taj-brejku prvog seta, vodio je sa 4:2, ali nije izdržao pritisak i Mari je završio posao u četiri seta.

Škotski teniser sjajno je vraćao servise Karlovića u većem delu meča, u prvom setu je iskoristio tek sedmu set loptu, a već početkom drugog seta je napravio prvi brejk.

U trećem setu Karlović je uspeo da oduzme servis Mariju i smanji na 2-1, ali je u četvrtom ipak niej mogao. Mari je možda imao i malu pomoć sudija u sedmom gemu četvrtog seta jer deluje da glavni sudija nije trebalo da mu dozvoli ’čelendž’ na brejk lopti kojim je i došao do ključnog brejka.

Imao je već u sledećem gemu Karlović dve odvojene prilike da vrati brejk, ali nije uspeo i Mari je prošao u novo vimbldonsko četvrtfinale.

On će u borbi za polufinale igrati protiv Vaseka Pospišila koji je posle velikog preokreta dobio Viktora Troickog sa 3-2.

Komentari / 0

Ostavite komentar