Вимблдон: Након Троицког, испала и Јелена!

Српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у четвртфинале Вимблдона, пошто је у два сета поражена од Агњешке Радвањске.

Тенис 06.07.2015 | 19:20
Вимблдон: Након Троицког, испала и Јелена!

Пољакиња није блистала у дуелу са Јанковићевом, али је успела да слави резултатом 7:5, 6:4, после 102 минута игре.

Ово је био осми дуел српске и пољске тенисерке, а Радвањска повећала предност на 6-2 у победама. Она ће се у борби за четвртфинале састаје се са Медисон Киз која је већ победила Олгу Говорцову у три сета.

Јанковићева је ушла у дуел чврсто решена да настави победнички низ и потврди одличну форму након изненађујућег тријумфа против шампионке, Чехиње Петре Квитове, али за нови успех није имала снаге и концентрације.

Играла је са много осцилација, ни сервис јој није ишао од руке, па је нешто слабија игра у одлучујућим тренуцима коштала проласка у даљу фазу турнира.

У првом сету виђено је чак пет брејкова, у другом је Српкиња изједначила резултат на сервис противнице (4:4) и на тренутак се чинило да би могла до преокрета.

Међутим, Радвањска је умела да стабилизује игру у правом тренутку и разноврсним ударцима освоји поене за нови тријумф.

И поред пораза Јанковићева може бити задовољна наступом у Лондону јер је први пут после неколико сезона дошла до друге недеље. За корак више било јој је потребно мало више од 30 винера и 21 неизнуђене грешке колко је имала.

Коментари / 0

Оставите коментар