Породице несталих Срба подржавају Мандића

Предсједник Удружења несталих Сарајевско-романијске регије Милан Мандић данас се поново појавио пред Тужилаштвом БиХ као осумњичени за ширење расне,вјерске и националне мржње.

Босна и Херцеговина 06.07.2015 | 16:51
Породице несталих Срба подржавају Мандића

Мандића туже удружења бошњачких жртава из Сребренице јер је изјавио да је геноцид почињен 92. и 93. године над Србима у и око Сребренице а да су дешавања у јулу 95. у Сребреници осветнички злочин.

Подршку Мандићу данас су пред Тужилаштвом БиХ дали представници Удружења породица несталих Срба из Братунца и логораши регије Бирач.

,,У овом објекту,бившој касарни Виктор Бубањ, која је у рату била логор за Србе били су ми брат и мајка.Тукли су их и мучили а након тога брата су осудили на двије доживотне робије,а мајку која је била неписмена и тада имала 70 година на двије године робије јер је по њиховом мишљењу снајпером убијала цивиле по Сарајеву'',изјавио је испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ Милан Мандић и подсјетио да још увијек тражи тијело оца који је у рату убијен у Сарајеву.

,,После 20 година дођох и ја пред овај казамат да ми суде.Како ћу проћи не знам'',изјавио је Мандић.

Подршку Милану Мандићу дали су представници Удружења породица несталих Срба и логораша регије Бирач.Сматрају да се ради о политичком пристиску и покушајима да се ућуткају породице несталих Срба.

Милка Ковачић из Братунца већ 23 године тражи тијело суприга који је убијен у Поточарима.

,,Дошла сам данас да дам подршку Милану Мандићу.Поштујем све жртве,али захтјевам да се поштују и наше жртве.92.и 93. године у Сребреници убијени сви Срби.Сва српска села око Сребренице су спаљена а становништво побијено,од дјеце до стараца.Данас је за њих Насер Орић херој.Он је слободан човјек а починио је стравиче зчочине над Србима у Подрињу'',каже Милка.

Винко Лалић,предсједник Удружења логораша,,Бирач''из Братунца подсјећа да последњих 10-ак дана од бошњачких политичара и удружења слушамо разне изјаве и увреде на рачун Републике Српске,српског народа и српских жртава.

,,То за Тужилаштво БиХ није језик мржње,а оно шт каже Милан Мандић јесте.Њега по убрзаном процесу приводе,саслушавају и покрећу тужбу а више од 20 година чекамо да се покрену процеси против оних који су клали,убијали и силовали Србе,истиче Лалић.

,,Све ово што раде Суд и Тужилаштво БиХ је неправедно и жалосно'',поручују породице српских жртава и додају да то не води ничему добром у БиХ а понајмање доприноси помирењу,напротив овакви потези праве све већи раздор међу народима у БиХ.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

блбл

06.07.2015 15:46

Свака је златна сто остане иза зуба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ничија

06.07.2015 18:04

Свака част на коментару, "ничија није сјала до зоре".

Name

Боки

06.07.2015 18:01

Да да то и јесте циљ назови правосудја.Несмијес ни споменути да је србин убијен.Е зато ја казем Додикова је свака златна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајево

06.07.2015 18:05

А ста је радио и толоико пара потроси Косарац прдеједник комосије за тразење несталих Митровиц ,Дукиц мозда цека следеце изборе да дигне бандеру на Златисту ко све води ова удрузење није ни цудо бице нам све горе и горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти само...

06.07.2015 18:27

...о парама...

Name

СРБИН

06.07.2015 18:48

Подржимо Срби овог човјека није он ни СНСД ни СДС,СРБИН ЈЕ...

ОДГОВОРИТЕ