Porodice nestalih Srba podržavaju Mandića

Predsjednik Udruženja nestalih Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić danas se ponovo pojavio pred Tužilaštvom BiH kao osumnjičeni za širenje rasne,vjerske i nacionalne mržnje.

Bosna i Hercegovina 06.07.2015 | 16:51
Porodice nestalih Srba podržavaju Mandića

Mandića tuže udruženja bošnjačkih žrtava iz Srebrenice jer je izjavio da je genocid počinjen 92. i 93. godine nad Srbima u i oko Srebrenice a da su dešavanja u julu 95. u Srebrenici osvetnički zločin.

Podršku Mandiću danas su pred Tužilaštvom BiH dali predstavnici Udruženja porodica nestalih Srba iz Bratunca i logoraši regije Birač.

,,U ovom objektu,bivšoj kasarni Viktor Bubanj, koja je u ratu bila logor za Srbe bili su mi brat i majka.Tukli su ih i mučili a nakon toga brata su osudili na dvije doživotne robije,a majku koja je bila nepismena i tada imala 70 godina na dvije godine robije jer je po njihovom mišljenju snajperom ubijala civile po Sarajevu'',izjavio je ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH Milan Mandić i podsjetio da još uvijek traži tijelo oca koji je u ratu ubijen u Sarajevu.

,,Posle 20 godina dođoh i ja pred ovaj kazamat da mi sude.Kako ću proći ne znam'',izjavio je Mandić.

Podršku Milanu Mandiću dali su predstavnici Udruženja porodica nestalih Srba i logoraša regije Birač.Smatraju da se radi o političkom pristisku i pokušajima da se ućutkaju porodice nestalih Srba.

Milka Kovačić iz Bratunca već 23 godine traži tijelo supriga koji je ubijen u Potočarima.

,,Došla sam danas da dam podršku Milanu Mandiću.Poštujem sve žrtve,ali zahtjevam da se poštuju i naše žrtve.92.i 93. godine u Srebrenici ubijeni svi Srbi.Sva srpska sela oko Srebrenice su spaljena a stanovništvo pobijeno,od djece do staraca.Danas je za njih Naser Orić heroj.On je slobodan čovjek a počinio je straviče zčočine nad Srbima u Podrinju'',kaže Milka.

Vinko Lalić,predsjednik Udruženja logoraša,,Birač''iz Bratunca podsjeća da poslednjih 10-ak dana od bošnjačkih političara i udruženja slušamo razne izjave i uvrede na račun Republike Srpske,srpskog naroda i srpskih žrtava.

,,To za Tužilaštvo BiH nije jezik mržnje,a ono št kaže Milan Mandić jeste.Njega po ubrzanom procesu privode,saslušavaju i pokreću tužbu a više od 20 godina čekamo da se pokrenu procesi protiv onih koji su klali,ubijali i silovali Srbe,ističe Lalić.

,,Sve ovo što rade Sud i Tužilaštvo BiH je nepravedno i žalosno'',poručuju porodice srpskih žrtava i dodaju da to ne vodi ničemu dobrom u BiH a ponajmanje doprinosi pomirenju,naprotiv ovakvi potezi prave sve veći razdor među narodima u BiH.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

blbl

06.07.2015 15:46

Svaka je zlatna sto ostane iza zuba.

ODGOVORITE
Name

Ničija

06.07.2015 18:04

Svaka čast na komentaru, "ničija nije sjala do zore".

Name

Boki

06.07.2015 18:01

Da da to i jeste cilj nazovi pravosudja.Nesmijes ni spomenuti da je srbin ubijen.E zato ja kazem Dodikova je svaka zlatna.

ODGOVORITE
Name

sarajevo

06.07.2015 18:05

A sta je radio i toloiko para potrosi Kosarac prdejednik komosije za trazenje nestalih Mitrovic ,Dukic mozda ceka sledece izbore da digne banderu na Zlatistu ko sve vodi ova udruzenje nije ni cudo bice nam sve gore i gore

ODGOVORITE
Name

Ti samo...

06.07.2015 18:27

...o parama...

Name

SRBIN

06.07.2015 18:48

Podržimo Srbi ovog čovjeka nije on ni SNSD ni SDS,SRBIN JE...

ODGOVORITE