Милинковић: Нећемо доводити замјену за Фабрисија!

"Не верујем да ћемо се после ове непредвиђене ситуације определити за довођење новог играча", каже тренер Зоран Милинковић.

Фудбал 07.07.2015 | 11:00
Милинковић: Нећемо доводити замјену за Фабрисија!

Повреда бразилског штопера Фабрисија у суботу у пријатељском мечу са Тереком направила је велики проблем екипи Партизана у финишу припрема за предстојећу сезону, која за црно-беле почиње 14. јула првом утакмицом 2. кола квалификација за Лигу шампиона, против грузијске Диле Гори.

Тренер Зоран Милинковић, међутим, не жели да тражи замену за новопридошлог играча, већ је најавио да ће поверење указати играчима које већ има у тиму за позиције штопера, а то су Грегор Балажиц, Лазар Ћирковић и Милош Остојић.

"Имам поверење у Лазара Ћирковића и Милоша Остојића. Уз Грегора Балажица, то су штопери за које смо се одлучили. Не верујем да ћемо се после ове непредвиђене ситуације определити за довођење новог играча", поручио је Милинковић са припрема у Словенији, а преносе Вечерње новости.

По његовим речима, Бразилцу је повреда тешко пала.

"Плакао је у свлачионици, никад није имао такву повреду. Надамо се најбољем, не верујем да ће одсуствовати више од три седмице", рекао је Милинковић и додао:

"Повреда Фабрисија је за нас велики пех. Таман се навикао, проговорио... Дошао је и Абубакар, који зна португалски".

Управо је бивши нападач Црвене звезде и Војводине тај који, можда и највише, брине Милинковића.

"Само да у форми буде Оумару.. Мало заостаје, али биће сигурно велико појачање. Код пенала који је претходио голу, Оумару и Божинов су показали огроман квалитет", оценио је Партизанов тренер подсећајући на детаљ утакмице игране у суботу.

Милинковић се осврнуо и на одлазак Бранка Илића у Казахстан.

"Бранко Илић је добио јако добру понуду из Казахстана. То је једини разлог његовог одласка. Став му је био да оде, баш као недавно и Николе Дринчића".

Посебна тема разговора био је и Предраг Лука, који је прво полувреме дуела са Тереком гледао "навијачки", али је после повреде Фабрисија морао да се пресвуче и нађе на терену.

"Кренуо је да би одгледао утакмицу, а завршио на терену. Такво размишљање и спремност да се помогне екипи у сваком тренутку је за поштовање и похвалу", истакао је Милинковић.

Иако је било планирано да у среду, последњег дана припрема на Похорју, црно-бели одиграју две утакмице, у недељује је отпала преподневна провера са нижеразредним Ковинаром.

Разлог за отказивање меча је чињеница да стручни штаб црно-белих не жели да дође у ситуацију да нема довољан број играча на располагању за много значајнију поподневну проверу против мађарског прволигаша, пишу "Новости".

Коментари / 0

Оставите коментар