Milinković: Nećemo dovoditi zamjenu za Fabrisija!

"Ne verujem da ćemo se posle ove nepredviđene situacije opredeliti za dovođenje novog igrača", kaže trener Zoran Milinković.

Fudbal 07.07.2015 | 11:00
Milinković: Nećemo dovoditi zamjenu za Fabrisija!

Povreda brazilskog štopera Fabrisija u subotu u prijateljskom meču sa Terekom napravila je veliki problem ekipi Partizana u finišu priprema za predstojeću sezonu, koja za crno-bele počinje 14. jula prvom utakmicom 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv gruzijske Dile Gori.

Trener Zoran Milinković, međutim, ne želi da traži zamenu za novopridošlog igrača, već je najavio da će poverenje ukazati igračima koje već ima u timu za pozicije štopera, a to su Gregor Balažic, Lazar Ćirković i Miloš Ostojić.

"Imam poverenje u Lazara Ćirkovića i Miloša Ostojića. Uz Gregora Balažica, to su štoperi za koje smo se odlučili. Ne verujem da ćemo se posle ove nepredviđene situacije opredeliti za dovođenje novog igrača", poručio je Milinković sa priprema u Sloveniji, a prenose Večernje novosti.

Po njegovim rečima, Brazilcu je povreda teško pala.

"Plakao je u svlačionici, nikad nije imao takvu povredu. Nadamo se najboljem, ne verujem da će odsustvovati više od tri sedmice", rekao je Milinković i dodao:

"Povreda Fabrisija je za nas veliki peh. Taman se navikao, progovorio... Došao je i Abubakar, koji zna portugalski".

Upravo je bivši napadač Crvene zvezde i Vojvodine taj koji, možda i najviše, brine Milinkovića.

"Samo da u formi bude Oumaru.. Malo zaostaje, ali biće sigurno veliko pojačanje. Kod penala koji je prethodio golu, Oumaru i Božinov su pokazali ogroman kvalitet", ocenio je Partizanov trener podsećajući na detalj utakmice igrane u subotu.

Milinković se osvrnuo i na odlazak Branka Ilića u Kazahstan.

"Branko Ilić je dobio jako dobru ponudu iz Kazahstana. To je jedini razlog njegovog odlaska. Stav mu je bio da ode, baš kao nedavno i Nikole Drinčića".

Posebna tema razgovora bio je i Predrag Luka, koji je prvo poluvreme duela sa Terekom gledao "navijački", ali je posle povrede Fabrisija morao da se presvuče i nađe na terenu.

"Krenuo je da bi odgledao utakmicu, a završio na terenu. Takvo razmišljanje i spremnost da se pomogne ekipi u svakom trenutku je za poštovanje i pohvalu", istakao je Milinković.

Iako je bilo planirano da u sredu, poslednjeg dana priprema na Pohorju, crno-beli odigraju dve utakmice, u nedeljuje je otpala prepodnevna provera sa nižerazrednim Kovinarom.

Razlog za otkazivanje meča je činjenica da stručni štab crno-belih ne želi da dođe u situaciju da nema dovoljan broj igrača na raspolaganju za mnogo značajniju popodnevnu proveru protiv mađarskog prvoligaša, pišu "Novosti".

Komentari / 0

Ostavite komentar