И послије жене - жена води шпански Дејвис куп тим!

Освајачица Вимблдона из 1994. године Кончита Мартинес биће именована за вршиоца дужности селектора шпанског Дејвис куп тима, преносе шпански медији.

Тенис 07.07.2015 | 08:40
И послије жене - жена води шпански Дејвис куп тим!

Мартинесова ће на месту селектора заменити Галу Леон, која је добила отказ после несугласица са најбољим шпанским тенисерима.

Легендарна шпанска тенисерка је већ селекторка Фед купа своје земље, а њено именовање и за селектора тенисера требало би да буде званично у току дана.

Када је постављена за селектора тима Шпаније, Леонова је постала прва жена која је преузела ту функцију у историји Дејвис купа. Међутим, у међувремену је дошло до отпора самих играча, ал ии расправа о полној равноправности.

Рафаел Надал је тако оптужио Леонову за потпиривање лажне дебате о сексизму, пошто је његов стриц и тренер рекао да би на место селектора требало да дође неко ко има искуства у мушком тенису.

Леоновој је отказ уручен у петак, када је нови председник Шпанске тениске федерације Фернандо Фернандес-Ладреда Агире преузео ту функцију, с циљем да се умире протести играча.

Шпанија после Вимблдона игра са Русијом за место у баражу за попуну Светске групе.

Коментари / 0

Оставите коментар