I poslije žene - žena vodi španski Dejvis kup tim!

Osvajačica Vimbldona iz 1994. godine Končita Martines biće imenovana za vršioca dužnosti selektora španskog Dejvis kup tima, prenose španski mediji.

Tenis 07.07.2015 | 08:40
I poslije žene - žena vodi španski Dejvis kup tim!

Martinesova će na mestu selektora zameniti Galu Leon, koja je dobila otkaz posle nesuglasica sa najboljim španskim teniserima.

Legendarna španska teniserka je već selektorka Fed kupa svoje zemlje, a njeno imenovanje i za selektora tenisera trebalo bi da bude zvanično u toku dana.

Kada je postavljena za selektora tima Španije, Leonova je postala prva žena koja je preuzela tu funkciju u istoriji Dejvis kupa. Međutim, u međuvremenu je došlo do otpora samih igrača, al ii rasprava o polnoj ravnopravnosti.

Rafael Nadal je tako optužio Leonovu za potpirivanje lažne debate o seksizmu, pošto je njegov stric i trener rekao da bi na mesto selektora trebalo da dođe neko ko ima iskustva u muškom tenisu.

Leonovoj je otkaz uručen u petak, kada je novi predsednik Španske teniske federacije Fernando Fernandes-Ladreda Agire preuzeo tu funkciju, s ciljem da se umire protesti igrača.

Španija posle Vimbldona igra sa Rusijom za mesto u baražu za popunu Svetske grupe.

Komentari / 0

Ostavite komentar