Меси одбио да прими награду за најбољег на Копа Америка!

Нападач Аргентине Лионел Меси наводно је одбио да прими награду за најбољег играча Копа Америка.

Фудбал 06.07.2015 | 11:40
Меси одбио да прими награду за најбољег на Копа Америка!

Италијански новинар Танкреди Палмери тврди да Аргентинац није желео да прими трофеј, упркос десетоминутном наговарању организатора Копа у Чилеу.

Аргентина је поражена од домаћина после пенала у финалу, а Палмери сматра да је Меси одбио награду јер је фудбалска јавност омаловажавала то што је проглашен за најбољег играча Светског првенства прошле године, где су "гаучоси" такође поражени у финалу од Немачке 1:0.

Након што нису успели да га наговоре да прими награду, организатори Копа нису ни именовали другог, већ су уклонили трофеј са стадиона у Сантјагу, непосредно пре церемоније доделе признања.

Најбољи стрелци турнира били су Перуанац Паоло Гереро и Чилеанац Едуардо Варгас са по четири гола, најбољи млади играч је Џејсон Муриљо из Колумбије, најбољи голман је Клаудио Браво из Чилеа, најбољи тренер је Хорхе Сампаоли из Чилеа, а фер-плеј трофеј припао је Перуу.

Идеални тим Копа Америка: Клаудио Браво (Чиле) – Џејсон Муриљо (Колумбија), Гери Медел (Чиле), Николас Отаменди (Аргентина) – Кристијан Куева (Перу), Марсело Дијас (Чиле), Хавијер Маскерано (Аргентина), Артуро Видал (Чиле) – Едуардо Варгас (Чиле), Паоло Гереро (Перу), Лионел Меси (Аргентина).

Коментари / 0

Оставите коментар