Mesi odbio da primi nagradu za najboljeg na Kopa Amerika!

Napadač Argentine Lionel Mesi navodno je odbio da primi nagradu za najboljeg igrača Kopa Amerika.

Fudbal 06.07.2015 | 11:40
Mesi odbio da primi nagradu za najboljeg na Kopa Amerika!

Italijanski novinar Tankredi Palmeri tvrdi da Argentinac nije želeo da primi trofej, uprkos desetominutnom nagovaranju organizatora Kopa u Čileu.

Argentina je poražena od domaćina posle penala u finalu, a Palmeri smatra da je Mesi odbio nagradu jer je fudbalska javnost omalovažavala to što je proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva prošle godine, gde su "gaučosi" takođe poraženi u finalu od Nemačke 1:0.

Nakon što nisu uspeli da ga nagovore da primi nagradu, organizatori Kopa nisu ni imenovali drugog, već su uklonili trofej sa stadiona u Santjagu, neposredno pre ceremonije dodele priznanja.

Najbolji strelci turnira bili su Peruanac Paolo Gerero i Čileanac Eduardo Vargas sa po četiri gola, najbolji mladi igrač je Džejson Muriljo iz Kolumbije, najbolji golman je Klaudio Bravo iz Čilea, najbolji trener je Horhe Sampaoli iz Čilea, a fer-plej trofej pripao je Peruu.

Idealni tim Kopa Amerika: Klaudio Bravo (Čile) – Džejson Muriljo (Kolumbija), Geri Medel (Čile), Nikolas Otamendi (Argentina) – Kristijan Kueva (Peru), Marselo Dijas (Čile), Havijer Maskerano (Argentina), Arturo Vidal (Čile) – Eduardo Vargas (Čile), Paolo Gerero (Peru), Lionel Mesi (Argentina).

Komentari / 0

Ostavite komentar