Од Холандије тражено изручење Дарка Тошића

Правосудни органи Србије послаће током ове недеље у Холандију целокупну документацију која се односи на оптужбе против Дарка Тошића, коме се на терет ставља да је као припадник групе Дарка Шарића учествовао у шверцу кокаина из Јужне Америке за земље западне Европе, са захтевом за његово изручење.

Србија 06.07.2015 | 08:25
Од Холандије тражено изручење Дарка Тошића

Овај високо рангирани члан клана, чије се име нашло на седмом месту у оптужници подигнутој у априлу 2010. године, ухапшен је средином прошле недеље у западном делу Амстердама.

Према до сада расположивим подацима недавно, српска полиција и тужилаштво добили су информацију да се крије у Холандији, због чега су контактирали тамошње колеге. Заједничким радом успели су да га лоцирају а Холанђани су га ухапсили. Он има црногорско и холандско држављанство али се наши државни органи надају да ће га суд у Амстердаму изручити Београду.

Тошићу, као и осталим оптуженима, на челу са Дарком Шарићем за 13. јул заказано је изрицање првостепене пресуде пред Специјалним судом. Како нам је речено, његово хапшење неће утицати на овај део поступка, који се у односу њега водио у одсуству. Пресуда против њега ће бити донета, а уколико га изруче и он не буде био задовољан њом, имаће права да зтражи да суд у односу на њега понови процес.

БИО ЛОГИСТИЧАР

Према оптужници Тужилаштва за организовани криминал, Тошић је значајну улогу имао приликом набавке и покушаја пребацивања 2,1 тоне кокаина, који је у октобру 2009. године заплењен на јахти "Мауи" у луци недалеко од Монтевидеа. Његов задатак, како се наводи, био је да комуницира са оптуженима задуженим за складиштење и претовар наркотика.Иначе пред Посебним одељењем београдског Вишег суда данас се наставља суђење Дарку Шарићу и још десеторо оптужених за прање око 20 милиона евра од продаје кокаина.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар