Od Holandije traženo izručenje Darka Tošića

Pravosudni organi Srbije poslaće tokom ove nedelje u Holandiju celokupnu dokumentaciju koja se odnosi na optužbe protiv Darka Tošića, kome se na teret stavlja da je kao pripadnik grupe Darka Šarića učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike za zemlje zapadne Evrope, sa zahtevom za njegovo izručenje.

Srbija 06.07.2015 | 08:25
Od Holandije traženo izručenje Darka Tošića

Ovaj visoko rangirani član klana, čije se ime našlo na sedmom mestu u optužnici podignutoj u aprilu 2010. godine, uhapšen je sredinom prošle nedelje u zapadnom delu Amsterdama.

Prema do sada raspoloživim podacima nedavno, srpska policija i tužilaštvo dobili su informaciju da se krije u Holandiji, zbog čega su kontaktirali tamošnje kolege. Zajedničkim radom uspeli su da ga lociraju a Holanđani su ga uhapsili. On ima crnogorsko i holandsko državljanstvo ali se naši državni organi nadaju da će ga sud u Amsterdamu izručiti Beogradu.

Tošiću, kao i ostalim optuženima, na čelu sa Darkom Šarićem za 13. jul zakazano je izricanje prvostepene presude pred Specijalnim sudom. Kako nam je rečeno, njegovo hapšenje neće uticati na ovaj deo postupka, koji se u odnosu njega vodio u odsustvu. Presuda protiv njega će biti doneta, a ukoliko ga izruče i on ne bude bio zadovoljan njom, imaće prava da ztraži da sud u odnosu na njega ponovi proces.

BIO LOGISTIČAR

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Tošić je značajnu ulogu imao prilikom nabavke i pokušaja prebacivanja 2,1 tone kokaina, koji je u oktobru 2009. godine zaplenjen na jahti "Maui" u luci nedaleko od Montevidea. Njegov zadatak, kako se navodi, bio je da komunicira sa optuženima zaduženim za skladištenje i pretovar narkotika.Inače pred Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda danas se nastavlja suđenje Darku Šariću i još desetoro optuženih za pranje oko 20 miliona evra od prodaje kokaina.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar