Хамилтон након Сливерстона: Очи ми засузиле у посљедњем кругу!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон оценио је да је му победу на трци за Велику награду Велике Британије донела добра тактика и велика подршка публике.

Остали спортови 06.07.2015 | 15:20
Хамилтон након Сливерстона: Очи ми засузиле у посљедњем кругу!

Њему је то била трећа узастопна победа на стази Силверстон, а пета у сезони и 38. у каријери.

"Веома сам усхићен због ове победе. Очи су ми засузиле у последњем кругу када сам помислио да могу да победим за све ове људе овде."

"Иза нас је невероватна трка. После лошег почетка нисам знао како ће се завршити. Сада је све супер и пресрећан сам. Хајмо сада да прославимо", рекао је Хамилтон после трке.

Британац је имао веома лош старт трке, пошто су га на самом почетку претекли Бразилац Фелипе Маса и Финац Валтери Ботас из Вилијамса. Такође, последњих 15 кругова обележила је и јака киша. Хамилтон је на крају захваљујућу доброј тактици успео да претекне двојац Вилијамса.

"Била је ово веома узбудљива трка - лош почетак за мене, па онда је почела киша. Није добро изгледало, али се лепо завршило. Мислим да сам захваљујући доброј тактици тријумфовао", казао је Хамилтон.

Друго место заузео је његов клупски колега Немац Нико Розберг, који је у завршници трке, захваљујући агресивној вожњи на почетку падавина искористио несигурност возача Вилијамса и заобишао их.

"Било је тренутака када се нисам осећао лепо на стази. Све време сам био иза Вилијамса и ништа нисам мога ода урадим. На срећу се све добро завршило. Искористио сам своју прилику када је киша почела да сипи, заобишао сам возаче Вилијамса и веровао сам да могу да сустигнем Хамилтона, али је онда почео пљусак, а Хамилтон је у прави час отишао у бокс, иако сам мислио да греши", рекао је Розберг.

Трећепласирани Себастијан Фетел из Ферарија оценио је да се не би нашао на подијуму да није киша почела и додао да је ова трка била једна од узбудљивијих.

Коментари / 0

Оставите коментар